TOP

G-Star breidt aanbod verantwoorde denim uit

G-Star heeft het aanbod ethisch verantwoorde denim uitgebreid en presenteert voor zomer 2011 drie sublijnen onder de noemer RAW Sustainable. Gloednieuw is de jeans van brandnetelvezels.

G-Star heeft al een tijdje jeans van organisch katoen in de collectie. Het afgelopen jaar was het jeansmerk aan het experimenteren met denim van brandnetels (in samenwerking met Brennels) én met recycling van textielrestanten van de consument, die via Kici worden ingezameld.

Dat resulteert vanaf zomer 2011 in het zogenaamde RAW Sustainable programma van G-Star, dat bestaat uit drie subprogramma’s. Deze zijn elk te herkennen aan een eigen label: RAW Organic (blauw label), RAW Nettle (groen label) en RAW Recycled (oranje label).

Binnen het RAW Organic programma wordt alleen gebruik gemaakt van natuurlijk productieprocessen om de behoefte aan pesticiden en andere vervuilers terug te dringen. RAW Nettle combineert organisch katoen met brandnetelvezels om de CO2 uitstoot nog verder terug te dringen. RAW Recycled mengt de katoenen vezels van gebruikte denim kledingstukken met organisch katoen om zo het originele materiaal een tweede leven te geven.

Een key-item binnen het RAW Sustainable programma is de Soho 5620 Loose Tapered met een verlaagd kruis, een kniestuk geïnspireerd op de G-Star Elwood en langgerekte achterzakken.