TOP

Contact maken met je trui

De coronapandemie leidt tot creatieve initiatieven, zoals deze nieuwe collectie sweaters, T-shirts en hoodies met daarop lieve woorden als ‘knuffel’ en ‘kus’. ‘Contacttruien’ heten ze en zijn bedoeld om de afstand tussen mensen te verkleinen.

De truien en T-shirts met de verbindende woorden is een initiatief van Hugo Loomeyer van Afdeling Contact. De collectie bestaat uit T-shirts, sweaters en hoodies voor mannen, vrouwen en kinderen en zijn er in de kleuren wit, wijnrood, roze en zwart. Op de items staan verbindende details; zo is op de linkermouw in brailletekens het woord ‘contact’ gedrukt. Op de zoom zit een logo met een geborduurde stekker als symbool voor verbinding. [Artikel gaat door onder de foto.]

Sociaal concept

Loomeyer noemt dit het eerder een sociaal concept dan het zoveelste modemerk. “We zijn met z’n allen zo druk en vergeten daardoor om ons heen te kijken en contact te maken met anderen. Niet alleen het digitale tijdperk maar ook de huidige pandemie maakt dit een nog grotere uitdaging. Ik zie het als een sociaal concept dat de wereld met kleding, accessoires en verbindende acties een beetje liever maakt.” De collectie is gemaakt van biologisch katoen en gerecycled polyester.