TOP

Cold Method showt nieuwe wintercollectie 2012-2013

Dress onder druk? Niet bij Cold Method. Het mannenmodemerk breidt onder leiding van designer Dieter de Cock de pakkenlijn winterseizoen 2012-2013 verder uit. De collectie werd gisteravond 24 januari in het Amsterdamse Compagnietheater aan een groot publiek geshowd.

Een lustrum en een nieuwe collectie: Cold Method vierde gisterenavond een feestje met vrienden, klanten, pers en een flink aantal bekenden uit de modebranche als Ruud van der Peijl, Bastiaan van Schaik en programmadirecteur bij de Amsterdam Fashion Week, Carlo Wijnands. Zanger, alias musicalster Jim Bakkum liep mee op de catwalk.

Dress-up
De belangrijkste reden voor de samenkomst was de lancering van de nieuwe wintercollectie ‘The Gentleman Activist’ van Cold Method, dat onder leiding van Dieter de Cock de afgelopen vijf jaar uitgroeide tot een volwaardig mannenmodemerk. Met colberts, pantalons en kabeltruien van winterse materialen als tweed, wol, flanel, corduroy knipoogt Cold Method naar het ietwat klassiekere mannenmodesegment, maar behoudt de moderne look & feel met items als een nylon donsjack, een warm gevoerde bomber en casual chino’s. Het kleurenpalet: wijnrood, flessengroen, oker en luchtmachtblauw.

Revolutie
Dieter de Cock liet zich inspireren door de studentenrevoluties in 1968. Zwart-witfoto’s uit deze periode, met mannen protesterend tegen de oude hiĆ«rarchische structuren, vormen het uitgangspunt van de herfst, wintercollectie 2012-2013. Denk dan aan mannen als Harvey Milk, John Lennon en Hugh Hefner.