TOP

Dieter de Cock krijgt staande ovatie na zijn laatste Cold Method-show

De show die Cold Method afgelopen dinsdag gaf tijdens Amsterdam Fashion Week, was de laatste die designer Dieter de Cock voor het herenlabel ontwierp.

Cold Method showde de zomercollectie voor 2014 op de laatste dag van de Amsterdamse modeweek. Na afloop van de show werd vertrekkend ontwerper Dieter de Cock door de modellen in het zonnetje gezet. De designer kon rekenen op een staande ovatie.

Collectie
De gevarieerde nieuwe collectie van Cold Method kreeg het thema ‘bringing your travels home’ en was geïnspireerd op een rondreis door Azië. Dieter de Cock probeerde in zijn laatste collectie voor dit merk de Aziatische stijlinvloeden te mixen met de strakke signatuur van Cold Method. Die invloeden zagen we terug in de lange shirts die uit de broek gedragen werden, de wijde broeken en de prints. In de details kwamen de vaste elementen meer aan bod, zoals de afwerking van biezen, boorden en voeringen.

Opvolger
Met deze zomercollectie bewijst Cold Method weer een allround merk te zijn dat voor ieder type man wel een geschikte stijl neer kan zetten. Op 1 juli nam Dieter de Cock officieel afscheid van het merk om aan de slag te gaan bij Calvin Klein Jeans. Karen van der Zon volgt hem op.