TOP

Christine le Duc sluit acht winkels

Lingerieketen Christine le Duc sluit acht winkels omdat ze onrendabel zijn.

De acht filialen van Christine le Duc staan in Hengelo, Amsterdam-Noord, Zoetermeer, Delft, Ede, Dordrecht, Emmen en een van de drie winkels in Arnhem. Het vaste personeel mag blijven, deze 120 werknemers worden herplaatst in de overige 25 filialen.

Oorzaak

De filialen sluiten hun deuren omdat ze gevestigd zijn op een onaantrekkelijke B-locatie. Hierdoor boeken ze een negatief resultaat. De locaties waren in de eerste instantie gekozen zodat de klant in redelijke anonimiteit zijn aankopen kon doen, zo meldt Retailnews.nl. Dit blijkt nu toch niet te werken.

A-locaties

Christine le Duc gaat nu meer winkels openen op A-locaties. Om hoeveel winkels het gaat is nog niet bekend. Er is gekozen voor meer A-locaties omdat een steeds groter deel van de klanten vrouw is: het gaat om 61 procent van het klantenbestand. Eerder waren de klanten overwegend mannelijk. De nieuwe flagshipstore aan De Meent in Rotterdam geldt hierbij als voorbeeld. Deze winkel richt zich meer op verleiding en beleving. Zo kunnen klanten de producten vasthouden, voelen hoe ze werken en zijn er adviseurs aanwezig voor persoonlijk advies.

Positief resultaat

De lingerieketen is onderdeel van het Duitse erotiekconcern Beate Uhse. In 2013 boekte dit bedrijf voor het eerst sinds 2008 een positief resultaat voor belastingen: 1,3 miljoen euro op een omzet van 142 miljoen euro.