TOP

Bulls & Birds, JeansOnline en Label54 overgenomen

Bulls & Birds, JeansOnline en Label54 hebben een nieuw onderkomen. De webshops werden vlak voor kerst 2014 failliet verklaard maar hebben nu een nieuwe eigenaar.

FashionQlub, waarin Sanoma een belang heeft, is de nieuwe eigenaar van Bulls & Birds, JeansOnline en Label54. De drie webshops van Axivate Capital werden vlak voor kerst 2014 failliet verklaard. Alle activa, waaronder voorraden, domeinnamen, databases en software, zijn nu verkocht aan FashionQlub. “Het idee is de webwinkels voort te zetten, veertien van de vierentwintig betrokken werknemers behouden hun baan”, laat curator Karst Folkerts aan Twinkle Magazine weten. De onderhandelingen zijn vorige week afgerond.

Neus voor activa

Lennart Koopmans en Alexander van Nimwegen van FashionQlub hebben al eerder interesse getoond in activa van failliete webshops. Eerder nam het bedrijf al 42hrsclub (en daarmee het ledenbestand van het failliete Brandfield.com) en ShopVIP over.

Twintig overnamekandidaten

Na het drievoudige faillissement in december meldden zich twintig overnamekandidaten. Begin januari waren daar nog maar vier van over waarmee de curator in gesprek ging. Folkerts liet toen weten: “Als curator probeer je natuurlijk een partij te vinden die alle activa over wil nemen en zo veel mogelijk mensen aan het werk houdt. De vier overgebleven partijen hebben interesse in alles. Het biedproces is in volle gang.”

Neckermann.com

Een half jaar voor het faillissement van Bulls & Birds, JeansOnline en Label54 ging bij Axivate Capital ook Neckermann.com failliet. Een paar uur nadat dit bekend werd, kondigde Axivate Capital al een doorstart aan. Het management werd veranderd, en de webwinkel ging afgeslankt verder.