TOP

Britse webshop Asos stopt met kindermode

De Britse modewebshop Asos stopt eind 2010 met de verkoop van kinderkleding. Het bedrijf wil zich volledig op de markt voor young fashion gaan richten.

Asos is een van de grootste Britse webshops en ging in februari 2008 met kindermode van start. Naast het eigen merk Little Asos werden er de kidslijnen van Ralph Lauren, DKNY en Gap verkocht. In juli dit jaar werd Esprit Kidswear nog opgenomen in het assortiment. Eind dit jaar echter valt het doek voor kindermode bij de onlinewinkel. De webwinkel zou het op de Britse kindermodemarkt (ook schooluniformen) hebben verloren van grote kindermodeaanbieders Marks & Spencer en Next.

Asos, wat staat voor As Seen On Screen, werd tien jaar geleden gelanceerd door Nick Robertson. De webwinkel biedt in totaal 800 kleding- en accessoiremerken voor vrouwen en mannen en trekt daarmee zo’n 7,5 miljoen bezoekers per maand. De omzet in boekjaar 2009/10 steeg met 35 procent naar 223 miljoen pond, vooral dankzij internationale groei. Vorige maand kondigde het bedrijf aan nieuwe webshops te gaan openen in Duitsland, Frankrijk en de VS. De Britse webshop levert ook aan Nederland en België.

Bron: Fashion United