TOP

Bread & Butter wil naar Seoul

Karl-Heinz Müller wil de Berlijnse beurs naar Seoul brengen. De Zuid-Koreaanse stad is dé plek voor een aanvullende beurs in Azië. Dat onthulde de beursdirecteur 13 januari 2014 in een interview.

Op de openingsceremonie van Bread & Butter liet directeur Karl-Heinz Müller aan TextilWirtschaft weten met de beurs naar Azië te willen uitbreiden. Concreet is het nog niet, maar een beurs in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul lijkt hem wel wat. “Er gebeurt daar veel, maar Seoul is neutraler dan bijvoorbeeld Tokyo”, verklaart Müller.

September Issue

Een Aziatische beurs zou een aanvulling zijn op de beurs in Berlijn en zal dan ook op andere momenten moeten worden gehouden. Gelukkig zijn de seizoenen daar anders, aldus Müller. De directeur noemt september als mogelijke maand voor Bread & Butter in Seoul. De voorkeur gaat in ieder geval uit naar het komende herfst/winterseizoen.

Modehoofdstad

Op de Global Language Monitor ranglijst van modehoofdsteden kwam Seoul in 2012 binnen op de 34ste plek. Hongkong, Singapore, Tokyo, Shanghai en Bangkok gingen de Zuid-Koreaanse hoofdstad toen nog voor. Wordt Seoul de nieuwe modehoofdstad van Azië?

Lees ook: Björn Borg bombardeert Noord-Korea.