TOP

Nike aangeklaagd wegens ‘potentieel wapen’

Een Amerikaanse pooier klaagt schoenenfabrikant Nike aan. Hij vindt dat Nike moet laten weten dat hun Jordans als gevaarlijk wapen gebruikt kunnen worden. De pooier droeg de schoenen toen hij iemand hard in zijn gezicht trapte waarvoor hij nu tot 100 jaar celstraf is veroordeeld, meldt de Amerikaanse website The Oregonian.

De 26-jarige Sirgiorgiro Clardy werd in 2013 veroordeeld voor een paar gevallen van extreem geweld. Hij sloeg een prostituee die voor hem werkte en een klant die niet wilde betalen trapte hij in het gezicht. Het laatste slachtoffer liep zulke erge verwondingen op dat hij naar een plastisch chirurg moest.

Gevaarlijk wapen
Omdat Clardy al een lang strafblad had, werd hij veroordeeld tot 100 jaar celstraf. Bij zijn veroordeling werd vastgesteld dat de Amerikaan zijn Jordans als ‘gevaarlijk wapen’ had gebruikt. Volgens Clardy had Nike moeten waarschuwen dat de schoenen gevaarlijk konden zijn.

Volgens hem heeft het voorval hem veel ellende opgeleverd. Daarom wil de 26-jarige crimineel nu dat Nike verplicht wordt een waarschuwingsetiket aan te brengen in alle schoenen die ‘potentiële wapens’ zijn.

Zelf geschreven
Sirgiorgiro Clardy heeft de aanklacht helemaal zelf geschreven in zijn cel in de Eastern Oregon Correctional Institution in Pendleton. Na zijn aanklacht krijgt Nike de gelegenheid zich te verweren.