TOP

Bread & Butter in januari 2016 gecanceld door Zalando

Zalando laat de aankomende editie van januari volgend jaar van modebeurs Bread & Butter niet doorgaan. Oorzaak: de opvang van vluchtelingen.

Geen Bread & Butter in januari 2016 . Nu was er afgelopen jaar al geen groot succes meer voor de modebeurs die enkele jaren geleden nog ongenaakbaar aan de top stond van de Europese modebeurzen, maar helemaal geen Bread & Butter is een nieuwe ontwikkeling.

Vluchtelingen op Tempelhof?

Volgens een woordvoerder van Zalando heeft het te maken met de opvang van de vluchtelingenstroom op de beurslokatie Tempelhof. De Berlijnse senaat onderzoekt op dit moment welke gebouwen die eigendom zijn van de stad Berlijn geschikt zijn om vluchtelingen in op te vangen.

Een woordvoerster van de stad Berlijn heeft bevestigd dat Tempelhof een van de objecten is die de gemeente in het vizier heeft voor vluchteligenopvang. Meer details kon zij niet geven.

Sowieso geen B&B in januari

Of de opvang op het voormalige vliegveld Tempelhof nou wel of niet doorgaat, Zalando laat de beurs sowieso niet doorgaan. Tegen het Duitse modevakblad TextilWirtschaft zegt de woordvoerder Boris Radke: “Bij een dergelijke situatie past geen modefeest.” In plaats van het Bread & Butter fashion festival, is Zalando van plan begin 2016 een benefietevenement organiseren.

In Duitsland, en dus ook Berlijn, is een felle discussie onstaan over de hulp aan de steeds groter wordende stroom vluchtelingen die Duitsland binnenkomt.

Benefiet

“Als een internationale, in Berlijn gevestigde onderneming willen wij de verantwoordelijkheid  nemen. Naar het voorbeeld van Band Aid (een actie voor Ethopië in 1984, red.), willen we samen met internationale kunstenaars een evenement organiseren om geld in te zamelen voor de lokaal opgevangen vluchtelingen”, zegt een woordvoerder van Zalando.

Zomer 2016

De eerste editie van Bread & Butter onder de vleugels van Zalando pas plaatsvinden in de zomer van 2016, laat Zalando-woordvoerder Radke weten.