TOP

Bread & Butter goed afgesloten

De zomereditie van Bread & Butter zit weer er op en zowel organisatie, exposanten en bezoekers kijken er positief op terug. Bezoekers bleken meer dan ooit op zoek naar nieuwe merken, iets wat wellicht werd ingegeven door de economische situatie.

De organisatie van Bread & Butter kijkt tevreden terug op deze beurseditie, die voor een groot deel werd beheerst door het WK, aangezien Duitsland, Nederland en Spanje tijdens de beurs in de halve finales stonden en deze landen goed zijn vertegenwoordigd op de beurs.

Bezoekers
Hoewel de organisatie geen bezoekersaantallen meer bekend maakt, wil een woordvoerder van Bread & Butter wel kwijt tevreden te zijn ondanks de geluiden van exposanten dat het minder druk was. “Er waren niet minder bezoekers, maar mensen hadden zich meer verspreid over de hallen en het buitengebied waardoor het misschien wat rustiger leek. Daarnaast gaat het ons niet om de aantallen, maar om de kwantiteit van de bezoekers.”

Kids Camp
De organisatie kijkt ook tevreden terug op de lancering van Kids Camp. “Het heeft wat tijd nodig, zeker in deze periode. Maar er is zeker ruimte voor een dergelijke beurs in het internationale beurslandschap, want er zijn nu vooral lokale kindermodebeurzen. Volgend seizoen willen we nog meer uitpakken met Kids Camp.”

Nederlandse reacties
Nederlandse vertegenwoordigers en agenten kijken erg tevreden terug op de beurs. Winkeliers bleken meer dan ooit op zoek naar nieuwe dingen. “Ik merk echt dat klanten die voorheen vasthielden aan de grote merken en nooit iets nieuws wilden proberen, nu langs komen en zeggen dat ze iets anders en geks willen”, zegt Carin van de Weerd van het agentuur Walhalla Brands, van oa de merken Mina UK en One Tea Spoon.

John Spoel van Yield Agency, agent van oa. Ben Sherman en Alpha Industries, signaleert hetzelfde. “Winkeliers zijn op zoek en komen echt ge├»nteresseerd de stand op. Velen willen terug van vijf merken naar een veel breder merkenpakket. Ze moeten zich onderscheiden, de consument vraagt dat ook.”

Bread & Butter 2011

De volgende editie van Bread & Butter is van 19 tot en met 21 januari. De zomereditie is van 6 tot en met 8 juli 2011 en dan zal het tienjarig bestaan van de beurs gevierd worden.