TOP

Tommy Hilfiger bestrijdt armoede en Van de Velde groeit 8% [nieuwsoverzicht]

Detailhandel Nederland roept de Europese Commissie op diepgaand onderzoek te doen naar marktverdeling door fabrikanten. Ondergoedmaker Van de Velde groeit in het eerste half jaar van 2010 met 8% en Tommy Hilfiger is uitgeroepen tot leider in de armoedebestrijding.

Einde marktverdeling door fabrikanten
Detailhandel Nederland wil dat de Europese Commissie (EC) diepgaand onderzoek doet naar marktverdeling door fabrikanten. Volgens de koepelvereniging weigeren nationale verkooporganisaties van fabrikanten regelmatig, producten te verkopen aan winkels gevestigd in een andere lidstaat. “Nederlandse winkels wordt het daardoor onmogelijk gemaakt bij de inkoop te profiteren van prijsverschillen tussen Europese lidstaten”, zegt Patricia Hoogstraten, bestuurslid van DN. “Het is duidelijk dat de Europese interne markt hier niet werkt. Niet alleen winkels worden hierdoor gedupeerd, maar uiteindelijk ook de consument.” Hoogstraaten reageert daarmee op het door de EC gepubliceerde onderzoeksrapport ‘Naar efficiëntere en eerlijker detailhandelsdiensten in de Europese markt in 2020’.

Van de Velde groeit
Bodyfashionmaker Van de Velde heeft in de eerste helft van 2010 een omzet van €79 miljoen gedraaid. Dit is een plus van 8% voor de Belgische onderneming. Het bedrijf verwacht aan het eind van het lopende boekjaar een plus van 5% te halen. tw.de 

Armoedebestrijder Tommy Hilfiger
Tommy Hilfiger is uitgeroepen tot de eerste MDG (Millenium Development Goals) Global Leader van de Millennium Promise. De Amerikaanse modeontwerper lanceert een vijf jaar durende campagne via de Tommy Hilfiger Corporate Foundation ter ondersteuning van Millennium Promise. Deze non-profit organisatie zet zich in om in 2015 extreme armoede wereldwijd te hebben gehalveerd, één van de milleniumdoelstellingen. De campagne van Hilfiger gaat vijf jaar lang duurzame gemeenschappen in Afrika ten zuiden van de Sahara opbouwen en fondsen werven voor de projecten van de Millennium Villages. Hulde voor Tommy dus.