• No products in the cart.
TOP

Bodyfashion Center overweegt verhuizing naar Almere

Vereniging Bodyfashion Nederland overweegt het Bodyfashion Center in Amersfoort te verlaten en met de huurders te verhuizen naar The Cube in Almere. De beslissing ligt nu bij de huurders van het inkoopcentrum.

In 2006 openden de deuren van het Bodyfashion Center in Amersfoort, wat hét inkoopcentrum voor de bodyfashionbranche moest worden en waar ook de Bodyfashion Tradefair wordt gehouden. “We hebben er hard voor geknokt dat het zou komen en we zijn heel gelukkig geweest in ons huidige pand”,  zegt Helen Ypma, manager van het Bodyfashion Center.

Goedkoper

De bezettingsgraad is volgens haar in orde; de verhuisplannen komen voort uit kostenoverwegingen. Ypma: “Het is min of meer op verzoek van de huurders. Het inkoopcentrum in Amersfoort is een dure locatie, omdat we daar alles zelf moeten regelen, zoals de beveiliging en schoonmaak. Aansluiting zoeken bij een bestaand gebouw is goedkoper, wat resulteert in lagere huren. Bovendien hebben we in Amersfoort maar 150 parkeerplaatsen. Tijdens onze evenementen moeten we onze gasten door middel van shuttlebusjes heen en weer pendelen.”

Huurdersonderzoek

Vereniging Bodyfashion Nederland gaat niet over één nacht ijs wat betreft een eventuele verhuizing en heeft onderzoek gedaan onder de huurders van het Bodyfashion Center in Amersfoort. Zo mochten zij hun voorkeur uitspreken voor één van de vier locaties: Almere, het World Fashion Centre in Amsterdam, het Sports Business Center in Leusden of blijven in Amersfoort. “Almere kwam als nummer één uit de bus en op basis van gesprekken met de verhuurders van de Dôme en de Cube hebben we gekozen voor de laatste.”

Nog niet definitief

Minimaal zeventig procent van de huurders moet aangeven mee te gaan en er moet een oppervlakte van minstens tweeduizend vierkante meter gevuld worden in de Cube. “Het ziet er positief uit”, zegt Ypma. “De huurders zijn enthousiast, maar er zijn nog geen handtekeningen gezet. Half december weten we of de verhuizing definitief doorgaat en dan zouden we in januari 2015 verhuisd moeten zijn. Ikzelf en Vereniging Bodyfashion Nederland verhuizen mee en ook de Bodyfashion Tradefair wordt dan voortaan op deze locatie gehouden.”