TOP

Black Friday al volop van start, modelabel Paprika neemt Promiss over, Off-White opent eerste outletstore

Het hippe merk Off-White opent zijn eerste outletwinkel en het Belgische modelabel Paprika neemt Promiss over. Black Friday is bij 90 procent van de winkels al begonnen. En wat zijn de tegenacties? Dat en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 23 november.

Modelabel Paprika neemt Promiss over

Het plussizemodemerk Paprika neemt het merk en klantenbestand van Promiss over. Het van oorsprong Belgische bedrijf wil er een online merk van maken, schrijft Nu.nl. Eerder dit jaar werden alle vestigingen van Promiss al gesloten door de toenmalige eigenaar Modegroep FNG, dat in de zomer op de fles ging. Vervolgens nam investeerder FLV Group de ketens Miss Etam, Claudia Sträter, Expresso, Steps en Promiss over om er een doorstart mee te maken. Promiss wisselt nu dus alweer van eigenaar. Het gaat Paprika alleen om het merk en het klantenbestand van Promiss; bij de keten werkte al geen personeel meer. Paprika hoopt met Promiss een groter plussizemodemerk te kunnen worden. Binnen nu en twee maanden komt er een webwinkel voor Promiss, zegt Geoffrey Baudts van Paprika. Paprika wil proberen de stijl van Promiss ongeveer hetzelfde te houden.

90 Procent van de Black Friday acties op maandag al online

Officieel begint Black Friday pas aanstaande vrijdag, maar 90 procent van de acties beginnen dit jaar eerder. Dat meldt prijsvergelijker SuperSales in een persbericht. Daarmee lijken retailers massaal gehoor te geven aan de oproep om Black Friday over meerdere dagen t spreiden tijdens deze coronapandemie. Niet alle retailers doen mee aan het Amerikaanse koopjesfestijn, zo blijkt uit het overzicht dat we hebben gemaakt van de alternatieve acties. Zo meldt de Haarlemmer modewinkel Kloffie op zijn Instagramaccount dat het voor het derde jaar op rij een deel van de opbrengst op deze dag doneert aan een goed doel. Het Nederlandse jeansmerk Mud Jeans zet vrijdag de website op zwart en verkoopt in een persoonlijke livestream vintage jeans.

Lees ook: Alternatieve acties Black Friday: van verkopen gedragen jeans tot 10 procent op verkoopprijs

België laat Black Friday doorgaan, Frankrijk niet

In België gaat Black Friday aanstaande vrijdag gewoon door, meldt onder meer Twinkle. Grote retailers in Frankrijk als E. Leclerc en Carrefour gaan het koopjesfestijn wel uitstellen tot 4 december. De Belgische minister van Economie Pierre-Yves Dermagne hoopte dat de retailers in zijn land dat voorbeeld zouden volgen om zo een gelijk speelveld tussen lokale winkels en webshops te creëren. Dermagne wilde hiervoor in gesprek gaan met grote platforms als Zalando en bol.com, die beiden overigens al acties hebben lopen. Maar de minister stuitte op kritiek van Belgische handelsfederaties. Belgische winkels zouden namelijk via click and collect alsnog willen meedoen aan Black Friday. Want hoewel de niet-essentiële winkels in België dicht zijn vanwege een lockdown, mogen ze wel via click and collect verkopen.

Off-White opent eerste outletstore

Off-White heeft zijn eerste outletstore geopend in het outletcentrum van Serravalle bij Milaan, zo meldt centrumexploitant McArthurGlen Group. Dat meldt Textilwirtschaft. Off-White opende in september dit jaar al een reguliere winkel in Italiaanse modehoofdstad. Het laat volgens de modewebsite liet dat zelfs de hipste merken een outlet nodig hebben voor restanten. McArthurGlen is eigenaar van verschillende Designer Outlet Centra in Europa en Noord-Amerika, waaronder in Groot-Brittannië, Italië, Duitsland, Oostenrijk, Canada, Frankrijk en ons land. Het bedrijf reageert verheugd op de komst van Off-White naar het Milanese shopdorp: “We zijn ongelooflijk trots om Off-White’s eerste designer outletstore wereldwijd te verwelkomen.”

Beeld: Karolina Grabowska via Pexels