TOP

Bestseller mannenmode: Young men’s shop

Ook benieuwd naar wat je collega of concurrent het beste heeft verkocht de afgelopen periode? Deze week vroeg Textilia het aan eigenaar Simon van der Heide van mannenmodezaak Young men's shop in Zwolle.

“Ik verkoop de katoenen chinos van het merk Dockers (€99,95) in de kleuren geel en oranje veel. De polo’s van Superdry (€59,95) met de vintagelook doen het ook goed. Niet alleen de look, maar ook de nauwsluitende pasvorm van het shirt is erg geliefd bij de klant.” De eigenaar vervolgt enthousiast: “Het merk Gentiluomo loopt ook goed. Het zijn fijne uitgebalanceerde collecties die goed bij de winkel aansluiten. Ook prettig is dat de collectie uit items bestaat die los van elkaar te dragen zijn. Steeds meer mannen kopen losse kledingstukken en niet meer een complete outfit. Voor hen beschikt de collectie van Gentiluomo over voldoende keuze.”

Laatste trends
“Wij, mijn personeel ik, blijven via Textilia op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, maar ook door onze oren en ogen goed open te houden en naar onze klanten te luisteren. Ik bezoek elk jaar beurzen als Bread& Butter, Premium en Panorama in Berlijn, de Pitti Uomo in Florence en de Modefabriek in Amsterdam. Zoals onze naam al zegt, zijn wij gericht op een wat jongere man en het is het extra belangrijk om op de hoogte te blijven van wat er speelt.”

Whatsappcontact met klant
“We houden onze klanten van trends en nieuwe collecties op de hoogte via email, maar ook gewoon via de post. Het laatste vind ik net iets persoonlijker. Sinds een tijdje communiceren we ook via Whatsapp. We doen dit niet wekelijks maar als we leuke items binnenkrijgen, maken we daar een foto van en sturen we die door naar vaste klanten.”

Young men’s shop
Oude Vismarkt 40
038-4217009