TOP

Berlijn: G-Star show zomer 2012

Tijdens Bread & Butter in Berlijn showde G-Star de zomercollectie 2012 aan een select publiek in een 'rokerige' nachtclubsetting waar genodigden aan tafeltjes met schemerlampen plaats namen. De collectie zelf is echter nog steeds even blauw en raw.

Belangrijk in de collectie van G-Star voor zomer 2012 is het 3D-thema. Opvallend zijn de zogenaamde ‘moulded’ denims: jeans die eerst zijn uitgerekt op speciale poppen, waarna ze gestoomd en gebakken zijn om die permanente 3D vorm te krijgen en te houden. Belangrijk model hierin is de RAW Essentials’ Arc Loose Tapered voor mannen.

Blauw

Het kleurpalet is vooral blauw, van diepe indigo tot het lichtere chambray blauw, gecombineerd met woestijnkleuren en een paar kleuraccenten.

Marine

In de show ook een aantal inspiratiestukken, die handgemaakt zijn en niet in de collectie worden opgenomen, maar puur ter inspiratie dienen. Voorbeeld is een superlange uitlopende jeansrok met op de marine geïnspireerde details. Die marine-invloeden zien we terug in een aantal items, zoals een anorak, kokerrok en jeans met flarepijp.

Bekijk de show…