TOP

Verkocht: outdoormerk Lowe Alpine

Na een langdurig onderhandelingsproces heeft Equip Outdoor Technologies vandaag via een persbericht bekend gemaakt het buitensportmerk Lowe Alpine voor een onbekend bedrag te hebben gekocht.

Equip Outdoor Technologies, eigendom van Matt Gowar, timmerde in de afgelopen jaren voortvarend aan de weg en behoort sinds de aankoop van de merken Rab en Pod tot de snelst groeiende leverancier van specialistische outdoorkleding en outdoormateriaal in Europa. Bij de bekendmaking van de aankoop van zijn jongste aanwinst zei Matt Gowar: “Ik koetster al heel lang bewondering voor het mooie merk Lowe Alpine en heb het gedurende de twintig jaar die ik in de onze industrie werkzaam ben altijd als een bron van inspiratie gezien.”

Geschiedenis

Lowe Alpine werd in 1967 in Boulder, Colorado in de Verenigde Staten opgericht door de vooral in klimmerskringen beroemde broers Lowe en verhuisde via Ierland in de jaren tachtig van de vorige eeuw naar Engeland. In de afgelopen acht jaren was Lowe Alpine in Italiaans bezit, waar het vooral sinds het begin van de kredietcrisis moeilijke tijden doormaakte. Lowe Alpine zal nu terugverhuizen naar het Verenigd Koninkrijk.

Weer thuis
De vestiging in Kendal in het Lake District, de thuisbasis van het Engelse verkoopteam en van het internationale rugzakontwerpteam, wordt wederom het internationale hoofdkantoor van Lowe Alpine. Vanuit Kendal zal leiding worden gegeven aan de verdergaande ontwikkeling van de rugzakcollectie en daarnaast is Equip van plan om de onlangs gediscontinueerde Lowe Alpine kledinglijn zo snel mogelijk weer nieuw leven in te blazen.

Dochterondernemingen

Door de overname zullen de Lowe Alpine-bedrijven in het Verenigd Koninkrijk, in Duitsland en in Nederland nu alle drie als dochterondernemingen van Equip Outdoor Technologies gaan opereren. Het managementteam van Equip blijft onveranderd en in de meeste markten blijven de verkoopteams van Rab en Lowe Alpine onafhankelijk van elkaar functioneren. In Duitsland en in Nederland blijven de huidige vestigingsmanagers, respectievelijk Herbert Lechner en Gerard Ritter, op hun plaats. Gerard Ritter: “Wat ons betreft geldt: Business as usual! Lowe Alpine Nederland BV blijft zonder onderbreking verantwoordelijk voor de verkoop en marketing van Lowe Alpine rugzakken en Asolo bergschoenen in de Benelux.”