Nieuwsgierig naar de artikelen achter de inlog van textilia.nl?

30 dagen gratis toegang

TOP

Banken geven kleinere bedrijven uitstel, Mona Keijzer bezoekt moderetailers en Hunkemöller betaalt later

Kleinere ondernemingen met een financiering tot 2,5 miljoen euro kunnen zes maanden uitstel van aflossing krijgen op hun lopende leningen. Verder: Hunkemöller betaalt zijn leveranciers voorlopig dertig dagen later dan afgesproken en iets luchtiger nieuws: Mr Marvis komt met een lange broek. Je leest het in het nieuwsoverzicht van 19 maart 2020.

Banken geven kleinere bedrijven half jaar uitstel van aflossingen

Kleinere ondernemingen met een financiering tot 2,5 miljoen euro kunnen zes maanden uitstel van aflossing krijgen op hun lopende leningen. Hiertoe hebben ABN AMRO, ING, Rabobank, de Volksbank, Triodos Bank en BNG Bank besloten. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) op donderdag. VNO-NCW en MKB Nederland zijn enthousiast over de gezamenlijke maatregel van de banken. Hans de Boer, voorzitter VNO-NCW, zegt in het ersbericht van de NVB: “Prachtig om te zien hoe de overheid en vooral de banken dit mogelijk maken. Dit geeft ondernemers extra lucht in deze zware tijden en dit zijn de perfecte aanvullingen op het pakket van de overheid.

Staatssecretaris Economische zaken en Jan Meerman (Inretail) bezoeken retailers IJsselstein

Vanmorgen werden winkelondernemers in IJsselstein bezocht door onder meer staatssecretaris Mona Keijzer van Economische zaken, Jan Meerman, algemeen directeur van INretail en Jacco Vonhof, voorzitter van MKB Nederland. De burgemeester ontving hen om met ondernemers te praten over de impact van de corona crisis. Onder meer kledingwinkels, een bakker, bloemist en horecabedrijf werden bezocht.

Niels Cornelisse, eigenaar van de kledingwinkel Toon, zegt tegen Inretali in een persbericht: “De situatie is extreem en iedereen snapt dat maatregelen nodig zijn. We zetten vol in op onze sociale media en hebben na 18.00 uur onze winkel open voor personal shopping. Daarnaast heb ik vouchers geïntroduceerd met een hogere bestedingswaarde van de aanschafwaarde. Daar heb ik er tientallen van verkocht via Facebook. Ik ben heel trots op mijn trouwen klanten,” aldus Cornelisse. “Onze klanten weten dat we open zijn, maar tegelijk snap ik ook dat heel veel mensen thuis blijven. Daarom is het goed dat het kabinet een heel pakket met steunmaatregelen voor ondernemers heeft aangekondigd. Het is erg belangrijk dat zo snel mogelijk al die middelen ook beschikbaar komen.”

‘Hunkemöller verlengt betalingstermijn leveranciers en schort huur op’

Hunkemöller betaalt zijn leveranciers voorlopig dertig dagen later dan afgesproken. Dat schrijft Retailnews. Ook de verhuurders van de winkelpanden ontvangen de huur vier weken later. Dat blijkt uit een brief van cfo Michael Hitchcock aan de verhuurders die in handen is van RetailNews. Meerdere verhuurders bevestigen de brief ontvangen te hebben. De lingerieketen neemt extra maatregelen om de schade van het coronavirus zo veel mogelijk te beperken. De cfo roept verhuurders op om daarin ook hun rol op zich te nemen en een rental payment holiday te accepteren die per direct ingaat.

Mr Marvis introduceert lange broek

Iets luchtiger nieuws, ook niet onbelangrijk. Het Amsterdamse Mr Marvis, van de korte broeken, lanceert een broek voor mannen die de korte broek nog even niet zien zitten. The Longs heet de broek. “Nu de dagen langer worden en het kwik stijgt, rijst de vraag of de shorts uit de kast mogen. MR MARVIS beantwoordt deze vraag vanzelfsprekend met JA! Toch snappn we dat sommige mannen liever nog even wachten op écht kortebroekenweer.” Speciaal voor hen introduceert Mr Marvis The Longs. “Met deze tijdloze lange broek ga je stijlvol de lente in, ongeacht de weersverwachting.”, aldus Mr Marvis in een persbericht.

EuroCommerce vraagt bescherming voor non-food retail

EuroCommerce, de stem van de Europese retail- en groothandelssector, vraagt aandacht voor de gevolgen van de coronacrisis voor non-food retailers. Deze bedrijven moeten toegevoegd worden aan de EU-lijst met de zwaarst getroffen sectoren, stelt de organisatie, zo schrijft RetailDetail Nederland.


LEES HIER MEER OVER HET CORONAVIRUS EN DE MODERETAIL