TOP

Arnhemse Stockdagen een succes?

Op 7 en 8 oktober vonden de eerste Arnhemse Stockdagen plaats. Zo'n twintig ontwerpers als Spijkers en Spijkers en Trix en Rees verkochten er samples tegen een lage prijs. Reacties vanuit binnenstadondernemers zijn overwegend positief, toch is een enkeling klaar met de overkill aan acties.

De Arnhemse Stockdagen zijn in het leven geblazen om, zoals de naam al zegt, overtollige stock weg te werken. In totaal deden er zo’n twintig modeontwerpers mee aan het event, dat ontstond naar aanleiding van de Antwerpse stockdagen. Initiatiefnemer van de Arnhemse Stockdagen, Sebastiaan Kramer, compaan van mode-ontwerper Sjaak Hullekes vertelt over het event in de Gelderlander: “De stockdagen in Antwerpen zijn al veertien jaar succesvol. Ze trekken veel studenten, maar ook modeliefhebbers uit Frankrijk. Voor ons als Arnhemse modeontwerpers is dit een uitgelezen kans om Arnhem Modestad weer onder de aandacht te brengen.”

Reactie ondernemer 
De meningen vanuit de Arnhemse modeondernemerswereld op de actiedagen loopt sterk uiteen, zo blijkt uit een belronde. Voor iemand die niet met naam en toenaam genoemd wil worden, ontstaat er een overkill aan het aantal salesmomenten. “Consumenten zouden naar je winkel moeten toekomen vanwege het unieke aanbod, niet om de lage prijzen.” Maar er klinken ook andere geluiden, zoals die van Maarten de Jong, eigenaar van Town & Country in de Rijnstraat. “Het is een slimme zet om reststof en samples te verkopen. Vooral voor studenten met een kleine beurs is het een goed event. Ik denk overigens niet dat het iets voor mij is omdat ik confectie verkoop. Van extra toeloop heb ik overigens niets gemerkt.”

Reactie deelnemer
Eén van de deelnemers was tassenontwerpsters Philomijn. Ze blik tevreden terug op het afgelopen weekend: “Ik heb zelf geen winkel maar mocht samen met ontwerper DIED mijn stock aanbieden in de winkel ‘By Maeve’. De verkoop verliep erg goed en de bezoekers waren erg enthousiast. Dus zeker voor herhaling vatbaar!”

Reactie consument?
De klant is in ieder geval tevreden, zo blijkt uit een reactie via Twitter. Peter Dwars, consument en freelance stylist zegt over zijn bezoek aan de Stockdagen: “Het was erg leuk en inspirerend. Zo kon ik een keer de zolders van de designers bekijken. En ik ben enorm geslaagd!”