TOP

Amsterdamse modezaak BlackSheepRoad verkoopt Topman

De Amsterdamse modezaak BlackSheepRoad gaat de collectie van het Britse Topman verkopen. De mannenmodelijn is onderdeel van de succesformule Topshop.

Eigenaar van BlackSheepRoad, Peter Landa, is één van de weinigen die het merk mag verkopen. Wereldwijd zijn er maar vijftig winkels die Topman in de winkel hebben hangen en in Nederland dus alleen BlackSheepRoad. Landa: “We zijn erg blij met de samenwerking met Topman. We geloven in hun ‘fast-moving’ benadering van mannenmode. Zo brengen ze elke maand een nieuwe collectie op de markt.” Inkoopdirecteur bij Topman, Phil Cooke, reageert net zo verheugd op de samenwerking met BlackSheepRoad: “De winkel past goed bij ons merk zal een waardevolle aanvulling zijn op bestaande merkenmix.

Topshop flop
Topman is onderdeel van de populaire Britse Topshop. De modeketen heeft wereldwijd 330 verkooppunten, waaronder ook een tijdje in Amsterdam. Conceptstore SPRMRKT op de Rozengracht verkocht het merk vorig jaar een tijdje. Eigenaresse Nelleke Strijkers gaf destijds in een interview met Textilia aan ook de mannenmodecollectie te willen verkopen, maar stopte er na een korte periode alweer mee. Te hoge prijsverschillen door de wisselkoersen waren hiervan de reden.