TOP

Tweede filiaal voor Tenue de Nîmes Amsterdam

De eigenaren van jeanswinkel Tenue de Nîmes openen in het najaar een tweede filiaal aan de Haarlemmerstraat in Amsterdam.

De winkel van Menno van Meurs en Rene Strolenberg gaat bestaan uit twee naast elkaar gelegen monumentale panden, die samen een winkel vormen van circa 300m2.

Uitbreiding
In het nieuwe filiaal komt er vooral ruimte voor damesmode. Toch krijgen er ook herenmode en jeans een eigen domein in de winkel. Voor de nieuwe vestiging breidt Tenue de Nîmes haar collectie uit met enkele merken. Zo worden onder andere Rag&Bone uit New York en Les Prairies de Paris toegevoegd aan het merkaanbod. Het jeansportfolio wordt verrijkt met Indigofera en Imogene+Willie. Het laatstgenoemde merk ligt nog nergens anders binnen Europa in de winkels.

Vintage
De winkel aan de Haarlemmerstraat gaat meer bieden dan alleen nieuwe jeans. Ook het interieur van het filiaal is te koop, waaronder verschillende vintage meubels zoals de door Herman Miller geproduceerde glasfiberstoelen en plywood kasten uit de jaren ’50. Daarnaast verkoopt Tenue de Nîmes vanaf de opening ook vintage jeansartikelen, afkomstig uit de jaren ’60, ’70 en ’80.

Oorsprong
Door kwalitatieve jeansmerken aan te bieden, zet Tenue de Nîmes zich af tegen de productie van spijkerproducten in lagelonenlanden. Met de naam van de winkel refereren eigenaren Meurs en Strolenberg aan het Franse Nîmes, de plek waar denim oorspronkelijk vandaan komt. Vorig jaar won de winkel de ING Retail Jaarprijs voor beste innovatie.