TOP

Amsterdam Fashion Week: ‘Silhouettes’ van modefotoduo FotoFloor

'Silhouettes' toont een nieuwe, fascinerende serie zwart-wit foto's van het Nederlandse modefotoduo FotoFloor. De markante silhouet portretten van twee internationale topmodellen worden voor het eerst op een expositie gepresenteerd. De expositie start als onderdeel van het Downtown-programma van de Amsterdam Fashion Week 2011 en loopt tot en met 5 maart.

‘Haute Coupure’
Een opdracht voor magazine La Vie en Rose gaf een impuls aan de ontwikkeling van de fotoserie. Van topmodel Sonja Wanda werd toen een silhouet gefotografeerd. Door het succes werd het cut-out effect een obsessie dat verder onderzocht werd. Beelden simplificeren naar pure vormen was daarbij een belangrijk uitgangspunt. FotoFloor liet zich naast de oude knipkunst ook inspireren door Aubrey Beardsley, Erté, Jean Paul Gaultier, Tom Waits en Jean-Paul Goude. Met ‘Haute Coupure’ als verrassend eindresultaat.

Topmodellen en celebrities
Bij ‘Silhouettes’ spelen de internationale supermodellen Sonja Wanda en Dioni Tabbers de hoofdrol. Sonja Wanda, geboren in Soedan, is model geweest voor ontwerpers als Marc Jacobs en Vivienne Westwood. De Nederlandse Dioni Tabbers is te zien geweest in de Italiaanse Vogue, V Magazine en ID Magazine. Tijdens de expositie zijn ook bijzondere portretten te bekijken van Nederlandse celebrities als Katja Schuurman, Yolanthe Sneijder-Cabau, Sylvie van der Vaart en Georgina Verbaan.

FotoFloor
Floor Stoop (1972) is al vijftien jaar een veelgevraagd modefotograaf. Na haar studie in Antwerpen is ze werkzaam geweest in Berlijn, Milaan, New York, Parijs en Peking. Sinds 2005 vormt Floor met Mike van der Giessen het fotoduo FotoFloor, gevestigd in Amsterdam. Met een specialisatie in fashion, beauty en portretten. Hun foto’s zijn gepubliceerd in magazines als AvantGarde, BLVD, Cosmopolitan, Dutch, Elegance, Esquire, Grazia, LINDA en Playboy. Het werk van FotoFloor is bekroond met enkele prestigieuze prijzen.

‘Silhouettes’ is van 22 januari tot en met 5 maart te zien in de fotogalerie van Eduard Planting in Amsterdam. In de laatste week van januari is de expositie onderdeel van het Downtown programma van de Amsterdam International Fashion Week.

Openingstijden galerie
De galerie is geopend van woensdag tot zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur en op afspraak.

 

Galerie Eduard Planting Fine Art Photographs

Eerste Bloemdwarsstraat 2 links in Amsterdam

T: 020 320 67 05

 

www.eduardplanting.com
www.fotofloor.com