TOP

AIFW-show MC by Monique Collignon heeft twee kanten

Een vrouwelijke garderobe voor elke gelegenheid, dat is wat de confectielijn MC by Monique Collignon te bieden heeft. In die zin klopte alles aan de catwalkshow van de couturier tijdens de AIFW op vrijdag 16 juli 2010. Maar de verwachtingen waren iets te hoog gespannen.

Als je samen met de helft van de genodigden ruimschoots op tijd arriveert en de andere helft presteert het om een half uur te laat te komen, dan wordt het met de minuut lastiger om aan de gerezen verwachtingen te voldoen. Dan wil je spanning en sensatie, dan wil je spektakel. Dat bleef helaas uit.

Zwart-wit
Natuurlijk moet de signatuur van een gevestigde ontwerper – in dit geval winnaar van de Dutch Design Award 2010 – herkenbaar zijn. Maar in deze prêt-à-portershow waren Monique Collignons favoriete ‘kleuren’ zwart en wit prominent aanwezig. Een vorige show werden we nog verrast door een lekkere felle fuchsia, ditmaal bleef het bij twee turkooizen jurkjes, naast wat zalm en écru.

Sexy en streng
Simpel en safe, waardoor de items – verkrijgbaar in maat 36 tot en met 44 –  op zich heel verkoopbaar zijn en daar gaat het uiteindelijk om. Van sexy jumpsuit en kittige fladderjurkjes voorzien van ruches, tot strenge kokerrokken met hoge taille en niet te missen accent op de bilnaad – je kunt het zo in de winkel hangen. Daarnaast mooi gesneden, soepelvallende lange broeken met uitlopende pijpen en capri’s waarop een aardige collectie transparante blouses met zebra-, tijger- of reptielprint het leuk doet.

What women want
En, eerlijk is eerlijk: de actuele aandacht voor de schouders is mooi vertaald, soms sculpturaal, soms gepoft of asymmetrisch. En wij werden héél hebberig van een geraffineerd zwart mantelpak en een glanzend wit jasje dat de perfecte uitstraling heeft voor iedere vrouw: stoer, sportief én stijlvol. Ja, zwart en wit inderdaad; ook wij houden ervan!

Enfant terrible
De verrassing waarop we hadden gehoopt kwam buiten alsnog. Rond de vijver op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam zou om 19.00 uur de show beginnen van Sepehr Maghsoudi, die onsterfelijk werd door zijn eigenzinnige deelname aan ‘Project catwalk’ afgelopen winter. O, hadden we maar geen dinner date gehad, want geloof het of niet: ook de show van een beginner start fashionably late! Jammer, want de foto’s laten zien dat hij onder meer de draperieën onder de knie heeft gekregen.

Volgend jaar een prijs voor de eerste show die op tijd begint?

Bekijk hier de show