TOP

AIFW: ‘Come out and Play’ zomercollectie Roparosa

Roos van de Kamp, de winnares van Project Catwalk 2010, showde gisteren onder de labelnaam Roparosa haar zomercollectie 'Come out and Play' op de AIFW.

Volgens het collectiebericht zoekt ontwerpster Roos van der Kamp ‘inspiratie in vormen en materialen die gebruikt worden in functionele sportkleding en streeft naar comfortable power dressing: speels, onafhankelijk en vrouwelijk’. De SS11 collectie ‘Come out and Play’ is het vervolg op de eerdere collecties ‘Catch as Catch Can part I en II’.

Van der Kamp was de verdiende winnares van Project Catwalk 2010, maar helaas was de collectie die ze zondag op de AIFW showde nergens zo sterk als de creaties die ze in haar eindshow liet zien tijdens het tv-programma. De designer staat bekend om haar invloeden uit sportswear wat resulteerde in een loose fit silhouet, dat deed denken aan eerder werk van designer Daryl van Wouw. Van der Kamp liet haar kracht als designer echter zien in de wat modischere items als een donkerblauwe pantalon en een krachtig geel oversized jasje. Items waarbij juist de sportieve elementen zo goed als niet aanwezig waren. Deze tweespalt zorgde ervoor de de collectie aan kracht inboette. Jammer, wat potentieel heeft Van der Kamp zeker.

Over Roos van der Kamp
Roos van der Kamp (Amsterdam, 14 september 1984) studeerde in 2006 af aan de HKU, richting videokunst, en werd met haar afstudeerproject genomineerd voor de Piet Bakker Prijs. Na haar studie ontving Roos een startstipendium van het fonds BKVB. Met behulp van deze prijs richtte ze in (2007) haar eigen bedrijf Roparosa op. In 2010 won Roos het programma Project Catwalk met een statementcollectie die zij vervolgens vertaalde naar een draagbare tweede lijn. De show op de AIFW was één van de prijzen van het tv-programma.

Bekijk hier de show van Roparosa