TOP

Afstudeercollecties ArtEZ geshowd op 7 en 8 juni

Wie het modetalent van de toekomst wil ontdekken, kan de komende maand zijn hart ophalen bij de shows van de verschillende modeopleidingen in Nederland. Op donderdag 7 en vrijdag 8 juni worden de afstudeercollecties van ArtEZ hogeschool van de kunsten geshowd.

Voor de presentatie van de afstudeercollecties van ArtEZ Fashion Design wordt een oude industriële loods (De Kleefse Waard Arnhem) omgetoverd tot showlocatie. Twintig eindexamenkandidaten presenteren hier in een modeshow hun werk. Het voorprogramma wordt verzorgd door studenten van de eerste drie jaren van de academie. Kaarten kosten 15 euro en zijn verkrijgbaar via de website van ArtEZ.

Film 

Daarnaast wordt deze avond de korte film No Show getoond, die is ontwikkeld door Team Peter Stigter. Hierin is een modeshow te zien is met het eindexamenwerk van de masterstudenten van ArtEZ in een setting van zowel backstage als onstage beelden. No Show is van 1 juni tot en met 29 juli ook te zien tijdens de tentoonstelling ‘Basic Instincts, Nederlandse mode in context’ in de Eusebiuskerk in Arnhem.

Afgestudeerden

Er komen niet de minste studenten van ArtEZ. Bekende oud-studenten zijn Viktor & Rolf, Lucas Ossendrijver (Lanvin), Jan Taminiau, Iris van Herpen, Bas Kosters en Monique van Heist.

 

ArtEZ modeshows
Donderdag 7 juni: 17.30 uur & 20.30 uur
Vrijdag 8 juni: 14.30 uur, 17.30 uur & 20.30 uur