TOP

Binnenkijken: de pop-upstore van Jan Taminiau

Op donderdag 7 maart opende ontwerper Jan Taminiau zijn eerste flagshipstore in Amsterdam. In deze tijdelijke winkel is de eerste ready-to-wearcollectie Taminiau te koop. De winkel aan de Hobbemastraat is geopend tot en met zondag 28 april.

Foto’s: Mo Schalkx

Jan Taminiau lanceerde op 7 maart zijn eerste ready-to-wearcollectie met de opening van een pop-upstore aan de Hobbemastraat in Amsterdam, vlak bij de hoofdingang van het Vondelpark. Hier is de collectie, die in principe alleen via zijn website te koop is, acht weken lang te voelen en te passen.

1JanTaminiau storefront  pic Mo Schalkx

Taminiau is een complete en duurzame garderobe met items voor elk moment van de dag. Met  losvallende jasjes, gilets, wikkeljurken, broeken en tops met een sterke focus op tailoring en ambachtelijke details, zoals handgeborduurde applicaties.

2JanTaminiau store  profile  pic Mo Schalkx JanTaminiau store - pic Mo Schalkx-6

Jan Taminiau noemt zijn collectie geen mode. Het impliceert dat iets uit de mode kan raken en daar gelooft hij niet in. “Als ik over Taminiau spreek, spreek ik over de ‘wardrobe’ die ik vrouwen wil aanbieden met essentiële stukken voor haar garderobe. Jarenlang heb ik couturelooks ontworpen voor speciale gelegenheden, maar ik wil er nu ook bij zijn op de dagelijkse momenten van de vrouw.”

JanTaminiau store - pic Mo Schalkx-4

De collectie werkt niet volgens de traditionele seizoenen maar streeft naar tijdloosheid voor een vrouw die steeds vaker reist naar bestemmingen met verschillende klimaten. De collectie bestaat in eerste instantie uit veertig stuks waarbij elke maand nieuwe items worden toegevoegd. De verkoopprijzen variëren van €300,- tot €1800,-.

JanTaminiau store - pic Mo Schalkx-5

JanTaminiau store - pic Mo Schalkx-11 JanTaminiau store - pic Mo Schalkx-9

JanTaminiau store - pic Mo Schalkx-7