TOP

Jan Taminiau gaat samenwerking aan met KLM

De Nederlandse modeontwerper Jan Taminiau heeft speciaal voor KLM luxe ‘comfort bags’ ontworpen.

Jan Taminiau gaat voor KLM elk jaar een andere comfort bag ontwerpen voor zowel mannen als vrouwen. Vanaf zondag 27 maart ontvangen de reizigers  in de business class de comfort bags als exclusief geschenk.

Meerdere tasjes

In totaal ontwerpt Taminiau zes comfort bags in twaalf verschillende kleuren. Om de reizigers iets blijvends te geven, ontwerpt Taminiau de tasjes op zo’n manier dat ze ook na de vlucht te gebruiken zijn. De eerste bag is een clutch geïnspireerd op een jurk uit de haute couture collectie van de ontwerper. De tweede is een portefeuille.

“Deze nieuwe comfort bags in de vorm van een clutch en een portefeuille zijn niet alleen bruikbaar tijdens de vlucht, maar vooral ook daarna. Ik heb de ze ontworpen om cadeau te kunnen geven. Bij elk cadeau dat we krijgen, dragen we een herinnering mee van degene van wie we het hebben ontvangen. De bags zijn een geschenk van KLM aan haar reizigers, voor henzelf of om na de vlucht door te geven aan geliefde of vrienden: a gift that keeps on giving”, zegt Jan Taminiau in een persbericht.

Opvolger

Taminiau is niet de eerste designer die samenwerkt met KLM. Hij volgt het designerduo Viktor & Rolf op, dat in 2011 hun ontwerp voor het tasje lanceerde. Ook Mart Visser heeft samengewerkt met KLM. In 2009 heeft hij de nieuwe bedrijfskleding van KLM ontworpen.

“KLM werkt al jaren samen met gevestigde namen uit de Nederlandse designwereld om onze passagiers te blijven verrassen”, vertelt Miriam Kartman, vicepresident inflight services bij KLM.  “Door Taminiau’s elegante en buitengewone ontwerpen met internationale allure, is KLM trots om samen te werken met een topdesigner van zijn niveau. De nieuwe comfort bags zijn niet alleen mooi, maar ook zeer handig in gebruik. Ik weet zeker dat de passagiers de verschillende modellen zullen waarderen.”

 

[credit KLM][credit KLM]

[credit KLM][credit KLM]

Foto’s credit KLM