TOP

Yaya opent nieuwe conceptstore

Het vrouwenmodemerk Yaya opende afgelopen woensdag 23 maart een nieuwe conceptstore in België. Later dit jaar zullen er nog meer winkels openen.

Afgelopen woensdag 23 maart opende Yaya haar eerste conceptstore in België. De opening van de winkel in Knokke is in samenwerking met het Belgische bedrijf Retail Concepts tot stand gekomen en vormt het begin van de uitbreiding over de grens.

“Het voelt als een compliment dat we met zo’n sterk retailbedrijf een partnership aan zijn gegaan. De keuze voor Knokke ligt niet voor de hand voor de lancering van een conceptstore, maar Knokke is wel een hele leuke plaats. De locatie van de winkel is prima en er zullen veel mensen kennismaken maken met Yaya”, aldus Patrick Draijer, eigenaar van het merk, in een persbericht.

Meer winkels

Eind dit jaar zullen er nog twee winkels openen in België. Antwerpen en Hasselt staan op de planning. Ook zal er in samenwerking met Retail Concepts een winkel worden geopend in Luxemburg. In de zomer zal de winkel in het Franse Arcachon zijn deuren openen en zijn er onderhandelingen voor de eerste winkels in Duitsland.

Expansiebeleid

Ondanks alle winkelopeningen voert Yaya een terughoudend expansiebeleid. “Wij hebben absoluut niet de intentie om op elke hoek een winkel te openen,” legt Patrick uit. “Wij houden er een selectief distributiebeleid op na en willen exclusief blijven.”

In de conceptstores wordt zowel Yaya women als Yaya home verkocht. Yaya is wereldwijd verkrijgbaar via zo’n 2.200 multi-brand stores en zo’n 50 shop-in-shops.

Yaya

Yaya begon ooit met het verkopen van t-shirts maar is nu gegroeid tot een vrouwenmodelabel met een eigen collectie. De collecties kenmerken zich door de vier basiswaarden van het merk: feminine, fun, free-spirited en friendly. Sinds 2014 is Yaya home toegevoegd aan de formule.