TOP

Jan Taminiau ontwerpt jurk voor Donald Duck

De Nederlandse modeontwerper Jan Taminiau (alias Jan Truienmouw) heeft een jurk ontworpen voor in het modenummer van de Donald Duck. Vanaf vrijdag 22 augustus ligt de speciale editie in de winkel.

De Nederlandse modeontwerper Jan Taminiau heet voor heel even Jan Truienmouw  in de wereld van Donald Duck. Voor de speciale mode-editie van het blad heeft Taminiau namelijk een jurk ontworpen waar een volledig verhaal omheen is gemaakt. Ook Victor en Rolf, Karl Lagerfeld, Ralph Lauren en Roberto Cavalli hebben een klein rolletje in het mode nummer. “Ik vind het een ontzettend grote eer dat ik nu in de Donald Duck sta”, laat Taminiau weten via een persbericht. “Na het kleden van onze Koningin heb ik nu nog maar één grote wens, namelijk om Katrien Duck ook eens een keer te mogen kleden.” Taminiau las toen hij klein was al de Donald Duck. “Ik vind het daarom leuk om de eerste Donald Duck waar ik in sta nu samen met mijn vrienden te lezen. De foto [hieronder] is dan ook een knipoog naar vroeger.” Vanaf vrijdag 22 augustus ligt de speciale mode editie in de winkel.

Het verhaal
Jan Truienmouw is een wereldbekende modeontwerper en heeft jurken gemaakt voor onder andere koningin Kwáxima en voor de zangeressen Lady Koekoek en Beyoncéend. De couturier krijgt de kans om een jurk te maken voor het wassen beeld van het model Vera Fraaisnavel maar bij de onthulling blijkt het gewaad verdwenen. Wat ermee gebeurd is, is nog maar de vraag.


Donald Duck x Jan Taminiau