TOP

3x mannenmode op de Amsterdam Fashion Week [foto’s] *

Mannenmode was niet sterk vertegenwoordigd op de Amsterdam Fashion Week, die afgelopen week plaatsvond. Toch zijn er aantal labels die vernieuwende mannenmode toonden tijdens de Amsterdamse modeweek.

Foto’s: Jeroen Snijders 

Bound Amsterdam

Bound Amsterdam is een jong modelabel opgericht door Maras Rejaän en Sheila Lopes Afonso maakte zijn debuut op de Amsterdam Fashion Week met een frisse, eigentijdse collectie. De zogenoemde ‘Class of 2017’-presentatie bestond veelal uit minimalistische looks met sportswear-invloeden, bestaande uit items die gemaakt zijn van bijzondere materialen. 

Bound Amsterdam SS17-5

Bound Amsterdam SS17-3

Bound Amsterdam SS17-2

FUTURA

FUTURA, een label bestaande uit het trio Anne Bosman, Tom Renema en Sanne Schepers, stond dit seizoen voor de derde keer op de Amsterdam Fashion Week. Hoewel het label dit keer ook vrouwenmode aan de collectie had toegevoegd, lag de nadruk net als voorgaande keren vooral op de mannenlooks. Het merk toonde met zijn SS17-presentatie veel ton-sur-ton-outfits in denim en stevig katoen met hier en daar speelse, nostalgische accenten. 

Futura SS17-2
Futura SS17
Futura SS17-3

Juliëtte Heijnen

Juliëtte Heijnen toonde op de Amsterdam Fashion Week haar collectie ‘Elmo: Precious’, gebaseerd op de romantiek van een visserskoppel dat gaat trouwen. De artistieke mannenmode die Heijnen liet zien, bestond uit losgebreide truien en broeken met kortere, wijde pijpen gecombineerd met opvallende prints. 

 Juliette Heijnen SS 17-2
Juliette Heijnen SS 17