TOP

Zweedse modeketen Weekday eind augustus open

De openingsdatum van Weekday is bekend. Op 31 augustus opent de modeketen van moederconcern H&M de deuren aan het Rokin 84 in Amsterdam.

De eerste winkel van de Zweedse keten Weekday opent op 31 augustus aan het Rokin 84 in Amsterdam. Het winkelpand stamt uit 1883 en telt drie verdiepingen. Opvallend detail: het was een vroeger onderkomen van prins Hendrik der Nederlanden. Het interieur is ontworpen door het Berlijnse architectenduo Pierre Jorge Gonzalez en Judith Haase. Zij omschrijven het winkelconcept als functioneel en modern met alledaagse materialen en een vernieuwend gebruik van licht.

Over Weekday
De hippe kledingketen ontstond ooit als jeanswinkel in Stockholm, maar is inmiddels uitgegroeid tot een internationale formule met verschillende lijnen. Weekday telt op dit moment zes verschillende kleding- en accessoirelabels voor mannen en vrouwen: MTWTFSS WEEKDAY, Cheap Monday, MTWTFSS WEEKDAY COLLECTION, Weekday Vintage, Weekday Collaboration enWeekday Storemade. Dit herfst- en winterseizoen worden er vijf labels aan het assortiment toegevoegd: Rodebjer, Örjan Andersson, Christophe Lemaire, BACK and Cedric Jacquemyn.

Weekday verkoopt naast de eigen collecties ook de kleding van Cheap Monday en geselecteerde tweedehands stukken. Het prijsniveau ligt tussen H&M en COS in.