TOP

Zo vertaal je de nieuwste broekentrends voor 2019-2020 naar je winkelvloer

De broeken voor najaar 2019-2020 vallen op door hun veelzijdigheid. De merken Rosner, Gestuz en Gardeur tippen de highlights en hoe je ze het best combineert. "Ik zie een sterke trend dat je ze zowel kan ‘updressen’ als ‘downdressen’."

Updressen en downdressen

Hilde Pol, manager bij Jos Bles Labels en betrokken bij het designteam van Rosner: “Je kan veel kanten uit met de broeken voor komend seizoen. Ik zie een sterke trend dat je ze zowel kan ‘updressen’ als ‘downdressen’. Neem ons wijde model van een mooie zware crêpe: deze combineert heel goed met een mooie hak, voor een luxe gevoel, maar ook – zoals wij hem graag dragen – met een wit overhemd en een gymp. De Nederlandse vrouw houdt ervan dat je het ene moment een kledingstuk naar je werk kan dragen en in haar vrije tijd verruilt ze de hakken en top voor casual varianten. Dezelfde multifunctionele styling kan je gebruiken voor de leatherlook broeken, die we aanbieden in een superzachte bi-stretch kwaliteit en in een dunnere jogger. Terug van weggeweest is verder de suèdelook met mooie suedines waar door inkopers nu al goed op wordt gereageerd. Ook de tweekleurige ruiten zijn populair. Voor hoogmodische klanten tip ik verder de westernstijl, die we in diverse modellen aanbieden, van uitgesproken stitchings als een schacht van een cowboylaars tot meer subtiele stiksels. En de sierlijke Hermès/Cavalli-achtige prints gaan we komend najaar veel zien. Die kan je vrouwelijk dragen met een mooie bloes, maar ook stoer als je kiest voor de neopreen of denim variant.”  

 

Eighties

Nadja Nieuwlands, sales medewerker bij Gestuz (agentschap WalhallaBrands) tipt: “De eighties spelen een grote rol komend najaar. Denk aan Grace Jones en nachtclubinvloeden. Aan de ene kant mag het allemaal best los en oversized zijn, aan de andere kant gaan we een vrouwelijk en sexy beeld zien, bijvoorbeeld met body’s. Leer is een belangrijk materiaal. Gestuz brengt dit in een sportieve variant met elastische taillebanden en in kleuren, zoals oranje. In diezelfde stijl hebben we ook een bomberjack. Die combinatie maakt het heel cool, luxe en sportief tegelijk. Helemaal eighties is ook de nylon stof die aan dat tijdperk doet denken. Dit stijl je bijvoorbeeld met een blazer en een coltruitje. Wat we verder weer veel gaan zien is broeken in je laars. Van slimfits tot wat wijdere modellen. Denk aan een gave geruite broek met een hoge witte cowboyboot. Aanrader zijn ook wijdere broeken met lange chunky knits erop, afgestyled met een leren jack en puntschoenen. Culottes gaan we ook dit seizoen veel zien, in denim, leer of stretchy viscosekwaliteiten. Deze combineer je bijvoorbeeld eveneens met een oversized trui en een goede laars.” 

 

Wijdere pijpen

Marc van Geuns, agent van Gardeur: “Wij brengen dit seizoen wat meer wijdere pijpen, ik ben benieuwd hoe dit wordt opgepikt door het classic segment. We zien deze modellen al langer voorbijkomen bij jongere merken en ik denk dat de meer klassieke retailers en consumenten er meer voor openstaan. We gaan qua broeken een meer gekleed beeld zien, met mooie, luxe stoffen als wol en veel dessins. We borduren voort op het ruitenthema, dat deze winter al heel succesvol was. Hierbij zijn we klassiekers als Glen en Higgins, maar ook meer moderne techno-ruiten en ruiten op scubamateriaal. Deze combineer je bijvoorbeeld op een effen top of met een geruit jasje. Een compleet geruit pak gaan we ook weer meer zien. Naast ruiten zien we komend seizoen ook luxe Hermès-achtige prints. Je zal zien dat het de onderkanten zijn, waar het gebeurt. Want ook rokken zijn bezig met een duidelijke opleving. En dit combineer je het liefst met een rustige bovenkant, zoals uni bonnetterie.” 

 

Meer trends voor najaar 2019-2020 zien? Kijk dan verder in Textilia 1, de special vrouwenmode!

 

Rosner 1

Rosner

Rosner 2

Rosner

Rosner 3

Rosner

Gestuz 2

Gestuz

Gestuz 1

Gestuz

Gestuz 3

Gestuz

Gardeur 1

Gardeur

Gardeur 2

Gardeur

Gardeur 3

Gardeur