TOP

Zo vertaal je de nieuwste broekentrends naar je winkelvloer [vrouwenmode]

De broeken voor het najaar van 2018-2019 hebben het stuk voor stuk in zich om optimaal in de schijnwerpers te worden gezet. Specialisten Mac, Rosner, Gardeur en 2ndone tippen de belangrijkste trends en vertellen hoe ze het best tot hun recht komen in je winkel.

Het broekenaanbod voor komend najaar wordt gekenmerkt door een rijke en supervrouwelijke styling met veel aandacht voor uitgesproken modellen en details. Oftewel: dankbaar presentatiemateriaal voor straks in je winkel. In de nieuwe special Vrouwenmode presenteren we een aantal belangrijke broekentrends voor het najaar van 2018-2019 en de visie van ervaringsdeskundigen hierop. We vroegen ook de merken naar hun visie op de komende ontwikkelingen. 

Hilde Pol, managing director bij Jos Bles Labels en agent van Rosner verwacht veel van ‘broeken die verleiden’: “Met Rosner streven we ernaar echt onderscheidend te zijn met details. Dus brengen we voor komend najaar onder andere denims met studs en zippers, mooie jacquards in glans of mat, metallic coatings en zijbiezen op een iets minder sportieve en meer vrouwelijke manier. Basics heeft iedereen al in zijn kast hangen. Hoe je deze meer uitgesproken items het best tot zijn recht laat komen? Door ze als eigenaar of verkoper zelf in de winkel te dragen. Dat is een van de beste manieren om een trend over te brengen. Neem een wijde bandplooibroek met een mooie witte blouse en een geweldig paar hakken: wie kan dat nou weerstaan? Zo trek je je klanten over de drempel.”

Kunstbontrandje

Het Deense 2nd-One weet eveneens raad met het oppikken van de nieuwste trends. “Soms zijn we zelfs te vroeg daarmee”, bekent agent Stijn Sloots van Brandstudio. “Maar in veel gevallen lopen ontwikkelingen uiteindelijk langer door.” Voor het najaar van 2018-2019 presenteert het merk onder andere chino’s en denim met een kunstbontrandje aan de enkels, culottes in velours, modellen met riempjes die een lange broek tot een cropped item maken, een tailored look met ruitjes en veel (bloemen)prints. Alsof de hoofdcollecties nog niet genoeg presentatiemogelijkheden bieden, komt 2nd-One in het seizoen (mei-levering) met een ‘fast track’ capsulecollectie. Met ingrediënten als panter-flockprints en sportieve broeken met zijstrepen betekent dit nog meer aantrekkelijk etalage- en presentatiemateriaal.   

Gekleder

Gardeur geeft met de nieuwe collectiefoto’s al de nodige inspiratie voor de winkelvloer. “De enkel is het nieuwe decolleté”, stelt Marc van Geuns, agent van de vrouwenlijn van Gardeur. “Er wordt duidelijk gespeeld met lengtes en de broeken worden daarbij – ook al is het winter – korter. Dit najaar vind je verder veel ruiten, uitgewerkte details als studs, krachtige kleuren en naast slanke en smalle belijningen vallen wijdere vormen met onder andere bandplooien op. Het mag allemaal weer wat gekleder, hoewel sportief blijft.” Van Geuns en zijn team krijgen van aardig wat ondernemers carte blanche om de order in te vullen. Bij de samenstelling daarvan denken ze ook direct aan de presentatie ervan op de winkelvloer.

De juiste verhouding

Van Geuns: “Eerlijk is eerlijk: de nadruk ligt bij een specialistisch broekenmerk vooral op aantallen. Maar je mag de mode daarbij niet uit het oog verliezen. Ook als is een trend, zoals de bandplooibroek, in eerste instantie vaak lastig te introduceren. Dan kan je ervoor kiezen om zo’n model minimaal te brengen, zodat je zoiets toch in huis hebt. Het gaat om de juiste verhouding tussen commerciële en meer uitgesproken items.”

Rechte pijpen

Wat Mac betreft zijn vrouwelijke pantalons komend najaar de blikvangers die de nodige aandacht verdienen. Agent Rob Schreuder van Rob Schreuder Modeagenturen tipt onder andere slim fit stijlen, met een rechte pijp die niet te strak om de knieën zit, pantalons, fluweel en woloptieken. “Op de winkelvloer kan je de variatie in pasvormen mooi laten zien. Of één model met diverse bovenstukken. Van een lange blazer of een stoere trui tot een mooie blouse.” 

Gardeur 2

Gardeur

Gardeur 3

Gardeur

Gardeur 1

Gardeur

2ndone

2nd-One

2ndone 2

2nd-One

2ndone3

2nd-One

Mac 1

Mac

Mac 2

Mac

Mac 3

Mac

Rosner 1

Rosner

Rosner 2

Rosner