TOP

Bestseller Vrouwenmode: Pretty Tall *

Ook benieuwd naar wat je collega of concurrent het beste heeft verkocht de afgelopen periode? Deze week vroeg Textilia het aan Inez Scheper, eigenaar van vrouwenmodewinkel Pretty Tall in Apeldoorn, die gespecialiseerd is in kleding voor lange vrouwen. “De broeken van Mavi en Mac zijn hip en produceren lange lengtematen.”

Inez Scheper, eigenaar Pretty Tall in Apeldoorn: “Ik heb vooral veel Mavi broeken (€79,95) verkocht en ook de Mac broeken (€89,95) lopen goed. Bij Pretty Tall verkopen we kleding speciaal voor lange vrouwen vanaf ongeveer 1.80 meter. Wij zijn één van de zes speciaalzaken in Nederland voor lange vrouwen. Voor mij is het dan natuurlijk erg belangrijk om merken te hebben die lange lengtematen produceren en Mavi en Mac hebben dat. Naast dat ze lang zijn, zijn ze ook leuk, goed uitgewerkt en in verschillende kleuren. Het zijn mooie broeken voor een mooie prijs.”

Bovenkleding

“Bij de bovenkleding vloog het merk Only M uit de winkel, en dan vooral de jurkjes (€99,95) ervan. Lange dames kunnen haast nergens slagen dus altijd als ze hier komen vinden ze jurkjes waarbij de lengte goed is en de taille op de juiste hoogte zit. De kledingkeus van lange vrouwen is niet anders dan dat van kleinere vrouwen en dat is juist het probleem want voor lange vrouwen is er weinig te vinden maar ze willen wel mee doen met de mode.”

Grote lengtematen

“Ik kom aan die grote lengtematen door te lobbyen. Je moet de juiste leveranciers vinden die met je mee willen denken en bereid zijn een risico te nemen. Ik heb ook reguliere merken zoals LTB, Only en Mustang. Alle merken die lengtematen hebben – dan praat ik over lengte 36 tot 38. Ook Only heeft ook lengtemaat 36 maar dat hebben ze zelf vaak niet in de winkel liggen. Sommige merken hebben het dus wel maar door winkeliers wordt het niet ingekocht. Ik heb ook vrouwenschoenen van maat 42 tot en met maat 46.”

Mannenmode

“Pretty Tall bestaat nu vijf jaar en ik verkoop sinds september 2014 in mijn winkel Tough&Tall ook herenkleding. Qua herenkleding is er in andere winkels al redelijk wat te krijgen in lange maten maar vrouwen komen wel vanuit heel Nederland naar mijn winkel en dan zit de man aan de koffietafel een blaadje te lezen. Lange vrouwen hebben toch meestal wel een lange man dus het leek mij handig ook voor hen items in de winkel te hebben zodat ze allebei kunnen slagen.”

Minder

“Over het algemeen loopt alles goed maar de schoenen mogen wel wat meer verkocht worden. Dat komt puur omdat het nog onbekend is, ik heb ze pas later in het assortiment opgenomen. Dat moet ik ook online nog beter bekend maken.”

Online en evenementen

“Pretty Tall is begonnen als webshop – die bestaat nu ook nog – en later is er een fysieke winkel in Apeldoorn bij gekomen. De retouren in een winkel is veel minder hoog dan bij een webshop. Ik ben ook actief op allerlei fronten. Ik sponsor het Nederlands volleybalteam en verder organiseer ik ook verschillende evenementen.”