TOP

Labee-à-Porter showt zomercollectie 2016 [interview & foto’s] *

Labee-à-Porter is het merk dat presentatrice en model Charlotte Labee begin 2015 oprichtte. Dinsdag 16 juni presenteerde ze haar derde collectie (voor zomer 2016) met een grootse show in de Maassilo in Rotterdam.

Net begonnen en nu al zo’n grote show…

Charlotte Labee, oprichter van Labee-à-Porter: “Ik heb het idee dat de collectie er klaar voor is. We zijn voor zomer 2015 begonnen met vooral tuniekjes, jurkjes en jumpsuits in een boho chic stijl. Maar de collectie is inmiddels veel uitgebreider. Ik wil het groots neerzetten en aan retailers een signaal afgeven dat we het merk samen met hen op de kaart willen zetten.”

Focus je nog steeds op die bohemian stijl?

“Niet alleen. De collectie wordt steeds groter en ik heb ook zakelijke kleding in de collectie gebracht, zoals broekpakken en geklede jurkjes. Daar kun je in naar je werk, maar ook naar een feestje. Ook nieuw in deze collectie is het gebruik van leer en suéde. We hebben een brede prijsrange, van een T-shirt voor €39,95 en een tuniekje van €89,95 tot een leren jurk van €339,-.”

Hoe is het merk ontvangen door retailers?

“We hebben nu 80 verkooppunten in Nederland en België, daar zijn we heel blij mee. We liggen vooral in boetieks, vaak naast merken als Nikkie, Supertrash, Aaiko en Circle of Trust. Maar het gaat niet vanzelf, we zitten er flink bovenop. We investeren in goed promotiemateriaal om de winkelier te ondersteunen, zoals een glossy lifestylemagazine en mooie collectiefoto’s die retailers kunnen gebruiken in hun communicatie.”

Denk je al buitenlandse expansie?

“We hebben aanvragen gekregen uit Duitsland, Spanje, Noorwegen en Zweden. Daar ben ik blij mee, maar ik wil eerst Nederland en België goed op de kaart zetten. In Nederland hoop ik met de nieuwe zomercollectie toch wel tussen de 100 en 150 verkooppunten te bereiken. En het zou mooi zijn als we in België richting de 50 verkooppunten gaan. Daarna denken we pas aan starten in andere landen.”

Foto’s: Stephan Versluis

Labee-a-porter ss16 (11)Labee-a-porter ss16 (1)Labee-a-porter ss16 (2)Labee-a-porter ss16 (3)Labee-a-porter ss16 (6)Labee-a-porter ss16 (9)Labee-a-porter ss16 (4)Labee-a-porter ss16 (5)Labee-a-porter ss16 (7)Labee-a-porter ss16 (8)