TOP

Dit zijn de bodyfashiontrends voor winter 2018-2019

Onder invloed van de nieuwe romantische golf zien we supervrouwelijke bodyfashion. Met spannende, maar net genoeg bedekkende doorkijkjes, bloemenpracht, aaibare materialen en vijftig tinten roze.

Peek-a-boo

Net als de voorgaande seizoenen mag ondergoed best gezien worden. Transparantie is hierbij het belangrijkste begrip om te onthouden. Zo mogen doorzichtige tops, jurken en truien een subtiel kijkje geven op het onderliggende moois. En body’s – van verleidelijk kant of met transparante inzetjes tot winters velours – zijn de smaakmakers onder de door de jaren ’80 geïnspireerde powerjasjes. Beha’s, hemdjes en slips zijn veelal van rijkelijk bewerkt kant en zorgen voor een vrouwelijke touch. Let daarbij ook op de stippenprint, die we weer vaker gaan zien.

Peek Max Mara credit Jeroen Snijders

 

Vintage bouquet

Bloemen zijn altijd een goed idee voor bodyfashion. Komend najaar zien we kleurrijke nostalgische dessins die zich goed lenen voor de gehele range van bodyfashion: van beha’s, slips, body’s en hemdjes tot pyjamapakken, kimonojasjes en kamerjassen. Qua verkoop biedt dit thema tal van mogelijkheden. Sets van bijpassende stukken vormen een goede optie, maar ook dessins – van grote naar kleine bloemen en van zachte pastels tot hardere tonen – kunnen naar believen met elkaar worden gemixt en gecombineerd.

Bouquet A Detacher credit Jeroen Snijders

 

Think pink

Roze blijft boeien als modekleur. Na een hegemonie van nudetinten in de ondermode is het de beurt aan roze. Deze kleur heeft al gauw een te zoet imago. Door het veelzijdige palet, van licht, bijna transparant nuderoze en poederroze tot echt zoetroze is daar geen sprake van. Er is voor elke huidtint, smaak of gemoedstoestand wat wils. Ook de materialen – variërend van modisch f luweel, romantisch kant, soepel glanzend en winters rib – dragen op een eigen manier bij tot een bepaald gevoel. Tip: combineer met roségoud voor een warme najaarsuitstraling.

Pink Cushnie et Och credit Jeroen Snijders


Lees in de Vrouwenmode/Bodyfashion-special van Textilia per trend meer over tips voor bijverkoop, de modekleuren die zijn gespot door Anne Marie
Commandeur van Stijlinstituut Amsterdam, én welke bodyfashionmerken trendsettend zijn.