TOP

Vrouwenmodetrends gespot op de modebeurzen voor het inkoopseizoen winter 2019-2020

Nu de beurzen in Berlijn en de Modefabriek er op zitten, maken we de trendbalans op. Welke vrouwenmodetrends mag je niet missen voor winter 2019/2020?

De trends in de vrouwenmodecollecties voor winter 2019-2020 op Panorama Berlin, Premium en Modefabriek waren vrij duidelijk te spotten. Waar trendwatchers voor dit seizoen aangaven dat het modebeeld wat ingetogener wordt, zijn merken duidelijk nog lang niet klaar met prints en kleur. Vooral alle variaties op de dierenprints scoren hoge ogen, en dan liefst in een opvallend kleurtje. We zetten 6 trends op een rijtje.

1 Snake

Catwalk Junkie Na-kd Rich  Royal

Catwalk Junkie, Na-kd, Rich & Royal

De slangenprint is de nieuwe panterprint. Zowel letterlijk in grijs of bruin, maar ook in opvallende kleuren als geel, rood, lila, blauw en groen. Mooi voor jurken en bloesjes, maar ook voor (wijde) broeken. Ook veel gezien: items met verschillende kleuren panterprint, bijvoorbeeld voor de mouwen. De panterprint is er trouwens ook nog steeds, net als variaties op de tijger- en zebraprint.

2 Grove rib

Drykorn (2) Lio Jo Silvian Heach

Drykorn, Liu Jo, Silvian Heach

Corduroy was afgelopen winter al populair in veel collecties en voor volgende winter storten merken zich vooral op de grove rib. Het zijn vooral blazers, shirtjasje, broeken en rokken die worden uitgevoerd in het materiaal. Lila scoort goed, net als oudroze, blauw, flessengroen, okergeel, donkerrood en bruin.

3 Chainprint

Ana Alcazar Vila Summum

Ana Alcazar, Vila, Summum

Nog een belangrijk dessin komende winter is de shawl-print met kettingen, geïnspireerd op de bekende shawls van Hermès. Vooral voor jurken en bloezen, maar ook voor rokken en tops. Liefst in soepele luchtige materialen, als zijde en viscose. Ook voor de shawl met kettingprint biedt deze trend weer kansen.

4 Zilver

Wanderlust Janice (2) Beaumont

Wanderlust, Janice, Beaumont

Glamour wordt toegevoegd door de kleur zilver. Vooral het zilveren pufferjacket is populair onder jassenaanbieders. Een item waar gegarandeerd de blits mee wordt gemaakt. Maar we zagen ook jasjes, broeken, plooirokken en laarsjes in zilver of met een zilverdraadje.

5 Western

Essentiel Antwerp Manila Grace (1) Janice

Essentiel Antwerp, Manila Grace, Janice

Als er één musthave is op schoenengebied volgende winter is dat de westernlaars. Hij gaat overal onder: onder hoogwaterbroeken of lange jurken met slangenprint. Vooral wit scoort, net als de zilveren neus. Vooral het halfhoge laarsje is populair. En natuurlijk altijd met puntige neus, stiksels op de schacht en niet te hoge hak. Ook het westernbloesje duikt in verschillende collecties op.

6 Felgeel

iHeart Drykorn Manila Grace

Iheart, Drykorn, Manila Grace

Hoe feller hoe beter: één item in knallend geel in een outfit. Van een vest of trui tot schoenen of een tas. Vooral felgeel scoort hoge ogen, maar we zagen ook groen, oranje en roze. En dan opvallend vaak gecombineerd met neutrale tinten als bruin of grijs, of bijvoorbeeld met een slangen- of panterprint.