TOP

Yaya opent winkel in China, demissionair kabinet ‘iets positiever’ over versoepelingen en C&A breidt verkoop via Zalando uit

Yaya heeft een winkel geopend in China, het demissionair kabinet is ‘iets positiever’ over versoepelingen en Atelier Munro opent een nieuwe flagshipstore in juni. Dat en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 19 april.

My Jewellery opent twee winkels

Mode- en accessoireslabel My Jewellery voegt twee nieuwe winkels toe aan het bestand. De eerste is afgelopen zaterdag 17 april geopend in Nijmegen en de volgende – in Leiden – staat voor 24 april op de agenda, zo meldt het merk in een persbericht. Eigenaresse Sharon Hilgers zegt dat de fysieke winkels goed zijn voor de online en offline customer journey. “Ondanks de moeilijke periode voor de retail de afgelopen tijd, blijven wij als merk geloven in de kracht van een winkelstraat”, zegt ze. “We weten zeker dat onze klanten weer meer gaan shoppen zodra het kan en willen daarom met ons unieke concept aanwezig zijn in de leukste steden van Nederland.” Voor het interieur is organic hout gebruikt en er liggen betonnen vloeren. Voor de inrichting is gekozen voor roze velvet gordijnen, poefjes, neonletters en blokkeneilanden met sieraden. Sinds de eerste winkelopening in 2015 heeft My Jewellery vijftien boetieks geopend in grote Nederlandse steden. Daarnaast heeft het merk ruim 300 verkooppunten in voornamelijk de Benelux. [Artikel gaat door onder de foto’s.]

Demissionair kabinet ‘iets positiever’ over versoepelingen

Het demissionaire kabinet is ‘iets positiever’ over mogelijke versoepelingen op 28 april, meldden ingewijden na afloop van het Catshuisoverleg. Hiermee is de kans toegenomen dat vanaf volgende week de terrassen en winkels weer open mogen en de avondklok verdwijnt. Dat meldt onder meer De Volkskrant. Het definitieve besluit over de versoepelingen wordt morgen genomen en wordt medegedeeld tijdens de persconferentie die dan om 19:00 uur begint. Dan vertellen de demissionair premier Mark Rutte en eveneens demissionair minister Hugo de Jonge hoe de komende tijd eruit gaat zien. Het plan is om Nederland de komende maanden in vijf stappen uit de harde lockdown te halen, mits de cijfers de goede kant op gaan. Daarnaast wordt gekeken naar het aantal gevaccineerden en het bredere epidemiologische beeld.

Yaya opent een winkel in China

Het vrouwenmodelabel Yaya heeft afgelopen weekend een winkel geopend in China. Dat kondigt oprichter Patrick Draijer zelf aan op LinkedIn. “Ongelofelijk voor ons, maar waar”, schrijft hij. De vestiging zit in de Hankyu Departement Store in Ningbo. Het merk is in China in de markt gezet als JA Amsterdam, omdat Yaya daar niet kon worden geregistreerd, aldus Draijer. Alle producten zijn aangepast aan de Chinese pasvorm, meldt hij verder. Yaya heeft wereldwijd meer dan 2500 verkooppunten. Het label heeft 25 conceptstores in vijf landen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Halfweg.

C&A breidt verkoop via Zalando uit

C&A breidt zijn verkoop via Zalando uit naar andere landen. Dat meldt RTL Nieuws. De modeketen deed dat al sinds februari dit jaar in Duitsland en nu volgt ook Nederland. De externe webwinkelverkoop start deze maand al. Behalve naar Nederland breidt de keten de verkoop via Zalando ook uit naar Oostenrijk en Spanje. Later dit jaar sluiten Frankrijk, Polen, Zwitserland en België aan. “De samenwerking met Zalando naast C&A’s eigen online shop versterkt onze omnichannel-strategie”, zei Martijn van der Zee, Chief Merchandise & Sourcing Officer bij C&A Europa, eerder dit jaar. “We verstevigen onze positie als een van Europa’s toonaangevende modemerken die een breed scala aan duurzamere producten aanbieden.” Als het aan de Duitse online modewinkel ligt, bestaat op termijn ruim 10 procent van je kledingkast uit items die je van of via hen hebt gekocht. Als deze ambitie wordt waargemaakt, wordt Zalando ongeveer net zo groot als Zara, H&M en Primark nu samen wereldwijd aan omzet behalen.

Atelier Munro verhuist naar nieuw pand

Maatwerkspecialist Atelier Munro opent een flagshipstore aan de Beethovenstraat 9 in Amsterdam. Dat meldt PropertyNL. Het gaat om een pand van 295 vierkante meter in de straat waar ze momenteel een winkel hebben, op nummer 19. De nieuwe zaak opent op 1 juni 2021. Het maatwerkconcept heeft ook een winkel in het WTC in Amsterdam en een pop-upwinkel in het Canadese Toronto. Atelier Munro is gestart in 2017 en is een onderdeel van productiebedrijf Munro Tailoring. Munro Tailoring is opgericht door Sander Bressers, Jouko Nonner en Michael Jacobs. Dat bedrijf levert sinds 2007 maatpakken aan de retail. In Atelier Munro worden uiteenlopende items op maat gemaakt: pakken, shirts, jassen en jasjes, maar ook jeans, chino’s, en schoenen, zowel formeel als sneakers. Prijzen gaan vanaf 159 euro voor een chino en 179 euro voor een jeans tot 498 euro voor een pak. Atelier Munro wordt wereldwijd verkocht bij meer dan 40 retailers in landen als Nederland, Canada, Amerika, Zuid-Korea, Spanje en Noorwegen. Productie vindt plaats in China, India en Italië.