TOP

Woensdag: Opening Soirée AIFW 2009

Trendnavigator Marijn Obertop volgt deze week voor Textilia.nl onder andere de Amsterdam International Fashion Week. Elke dag zal zij een blik werpen op trends die ze tegenkomt. Woensdag was Marijn op de openingsavond van de Amsterdam International Fashion Week...

De dresscode voor de “opening soiree” van de fashionweek was black tie, dus de mannen hoefden niet echt na te denken over wat ze aantrokken.(Gelukkig waren er wel een paar die creatief met de code omgingen!)
De dames hadden alles uit de kast gehaald om er feestelijk uit te zien. Misschien zijn het de verschillende reacties op de sombere stemming van crisis nieuws of gewoon de lust van het verkleden, maar twee trends waren niet te missen; de overdaad aan glans en glitter en sterke vrouwen in power pak!

 

 

Bekijk hieronder  de foto’s!

 

Afbeelding 1

Fiona Heering en Claes Iversen in z’n show gaven het glimmende voorbeeld. Niet gewoon een randje pailetten of steenen, maar all-over! Een hele jurk of allen een jasje, maar wel een overdaad aan materiaal bewerking, gestyled van glamour tot street!

 

Afbeelding 2

Power ladies! Een oversized colbert of getaillerd smoking jasje (ook bij Claes Iversen), het effect is powerfull!. Met een hippe harembroek, over een jurkje of met jumpsuit. Het resultaat is alles behalve androgyn, eerder sterk en sexy!