TOP

Dinsdag: Fashion en gemiste kansen

Trendnavigator Marijn Obertop volgt deze week voor Textilia.nl onder andere de Amsterdam International Fashion Week. Elke dag zal zij een blik werpen op trends die ze tegenkomt. Dinsdag liep Marijn door de 9 Straatjes in Amsterdam.

“Vandaag door de Amsterdamse ‘9 Straatjes’ gewandeld, ik dacht: Fashionweek in Amsterdam, een goede start van een nieuw seizoen… Niets is minder waar, het is nog volop sale in de meeste winkels. Met schreewende borden aangekondigd, een gemiste kans vind ik dat.
Deze week staat in het teken van mode; op televisie en in tijdschriften wordt er veel aandacht aan besteed. De internationale allure van een fashionweek moet je juist gebruiken om een spetterend modische en speciale etalage neer te zetten. Een etalage waarin we de inspiratie die we opdoen direct om kunnen zetten in verse setjes voor onszelf en waarin we de trends en kleuren die ons via de media bereiken, kunnen herkennen.”

 

Lees en kijk verder…

 

Afbeelding 1

Er is binnen wel nieuwe collectie te vinden, maar van buiten lijkt het alsof we het moeten doen met de restjes die niemand meer wil…

 

Afbeelding 2

Een van de weinigen die het wel begrepen heeft is Van Ravenstein, met een prachtige selectie uit de nieuwe collecties in de ramen. Waarbij weer de mooie kwaliteiten en speciale materiaalbewerkingen opvallen.