TOP

Wintercollecties 2009/2010 gespot op Ciff Kids

Het verschil tussen tweensmerken en kindermerken blijft komende winter groot. Toch groeien beide doelgroepen iets naar elkaar toe met een kleurrijker beeld voor tweens en rustigere combinaties in kleinere maten.

Zwart, wit en grijs blijven belangrijk in de herfst- en wintercollecties van 2009/2010, zeker voor tweens, en als het aan het Nederlandse kindermerk Swart ligt ook in de kleine maten.

Ook paars zal nog wel even aanblijven als accentkleur, maar waarschijnlijk gaan het heldere grasgroen en kobaltblauw het nieuwe winterpalet vormen. Bij Next Level zijn deze accentkleuren te zien als grote grafische prints op grijs gemêleerde shirts. NoNonsence accentueert zijn grijze tops met eigenwijze rode teksten.

Nieuwe wintertinten zijn verder goudgeel (meidenjack van Airforce) en rood. De kleinere uitgave van Hound, Koin brengt het logo in rood op zijn tops. Zilver en goud blijven aan als accenten, maar zullen ook op een groot oppervlak te zien zijn. Zo heeft Airforce een goud-metalic donsparka voor meiden. Protest heeft een paars donsjack met een ‘natte’ glans.

Franza en Freeze toveren een kleurrijke collectie uit de hoge hoed, terwijl Claire.dk en New Facts (voorheen Brubaker) wat meer grijs, zwart en donkerblauw als basistinten aanhouden.  Cliare heeft trouwens een leuke legging in jeansoptiek in de collectie.

Kleren bezaaid met dessins van gestileerde dieren, groenten, fruit en geometrische figuren: daar zijn de Deense merken nog altijd gek op. Voor de Nederlandse markt is dat waarschijnlijk nog wel geinig, maar dan wel gecombineerd met effen stukken of jeans.

XGirls en XBoys zijn in de markt voor de stevigere kinderen. De collectie is opgebouwd rond jeans met daarbij voor deze doelgroep interessante tops en jassen. Qua styling doen beide collecties geen concessies: het moet er precies zo uitzien als de kleding voor tieners die in gewone maten passen. Glozz (voorheen Claire Teens) heeft een grotematenrange in de collectie geintegreerd en benadert deze doelgroep net zo.

Ten slotte is er komende winter veel aandacht voor accessoires. Tumble ‘n Dry heeft een royale gebreide bivakmuts in de collectie. Airforce heeft sjaals voorzien van opvallende logo’s en emblemen.

Klik hiernaast op de pijltjes om de slideshow van Ciff Kids te zien.

Benieuwd naar de prikkelende trendshow op de catwalk van Ciff Kids?

Het beursverslag met reacties van standhouders verschijnt in Textilia op 20 februari 2009.