TOP

Billendrama voor fotomodel na liposuctie

Ze had een set prachtige billen en was naar eigen zeggen een veelgevraagd lingerie- en bikinimodel. Na een mislukte liposuctie in België kan Heleen de Groot (pseudoniem) die carrière nu voorgoed vaarwel zeggen.

“Mijn bovenbenen zitten vol littekens en putjes”, vertelt de Groot in De Telegraaf. “Doordat ze het steunweefsel onder mijn billen hadden weggehaald, gingen die langzaam maar zeker steeds meer hangen. Daardoor ontstonden er enorm veel putjes. Er is mij nooit verteld dat dat een gevolg kon zijn van de operatie”.

Het 22-jarige fotomodel was niet tevreden met haar billen en stapte in 2006 naar Linea Aesthetica, een Belgische kliniek voor plastische chirurgie met een dependance in Utrecht. De Groot werd in Brussel door dokter Torrekens behandeld. De Groot heeft zich laten onderzoeken door een expert in de plastische chirurgie, prof. dr. B. van der Lei uit Heerenveen. Zijn oordeel is vernietigend. “Ze is mishandeld. Het meisje is willens en wetens geruïneerd. Dit is niet of nauwelijks nog te herstellen”, aldus Van der Lei in de krant. “Deze Belgische kliniek werft in Nederland puur voor de commercie. Deze ingreep hadden ze nóóit mogen uitvoeren. Ze hadden het in ieder geval vooraf uitgebreid met de cliënt moeten spreken en dat is niet gebeurd. En er had ook nazorg moeten worden verricht en ook dat is niet gebeurd.”

De advocaat van De Groot, Mr. Bob van der Goen: “Voor het meisje is het een ramp. Er zal een potentieel hoge schadeclaim uit voortkomen. Ze kan niet meer aan de slag als lingeriemodel. De claim loopt zeker in de tonnen.”