TOP

Inspiratie uit Kopenhagen voor winter 2014/2015

Steeds meer Nederlanders weten de Copenhagen Fashion Week, die dit seizoen van 28 januari tot en met 2 februari plaats vond, te vinden. Er is dan ook volop inspiratie te vinden op de beurzen Gallery, CIFF en Vision.

De beurs Gallery is misschien wel de meest inspirerende beurs van de drie, met veel designerachtige merken in het hogere segment zoals Bitte Kai Rand, Bruuns Bazaar, Designers Remix, House of Dagmar, Samsoe & Samsoe en Wood Wood.

CIFF

Veel positieve geluiden waren er over de beurs CIFF, die bekend staat om de focus op het commerciële middensegment. Door het toevoegen van een aantal nieuwe segmenten wil de beurs upgraden en zich profileren in het hogere, modieuze segment. Nieuwe exposanten waren bijvoorbeeld Second Female, Munthe, Nümph, Minimum, Humanoid, Modström, Minus, Inwear en Soaked in Luxury.

Vision

Vision, ooit dé beurs voor designersmerken in Kopenhagen, heeft iets te lijden onder de concurrentie van de twee andere beurzen. Tegenwoordig is de beurs, die sinds dit seizoen volledig op vrouwenmode focust, de kleinste van de drie.

Modebeeld

In het modebeeld voor winter 2014/2015 experimenteren de Denen in vrouwenmode volop met wol, voor grote jassen, maar ook voor wijde rokken, tops en lange broeken. De mannengarderobe is een inspiratiebron, wat zich uit in mannenjassen, grote colberts, wollen lange gilets, ruimvallende vesten en ‘opa-hoedjes’. Ook volgens Kopenhagen is leer een blijvertje, liefst gemixt met (pluizige) wollen items. Ook metallics spelen een belangrijke rol, van goud en zilver tot brons. Bijvoorbeeld als coating over gebreide items of als garen gemixt met wol. De schoen met blokhak maakt een opvallende comeback. Bekijk de slideshow voor een eerste impressie van het modebeeld in Kopenhagen.