TOP

10 vrouwenmodecollecties van de Deense catwalk voor winter 2022-2023

De kleuren spatten van de catwalks tijdens de Copenhagen Fashion Week voor winter 2022-2023. We selecteerden tien vrouwenmodecollecties waarmee je in één keer op de hoogte bent van de trends uit Denemarken voor het nieuwe seizoen.

Van 1 tot en met 4 februari 2022 was het tijd voor Copenhagen Fashion Week, waar al jarenlang een redelijk vaste club van trouwe Deense merken showt. Ook dit seizoen gaan zij door met het thema inclusiviteit, te zien aan het gebruik van modellen met een maatje meer, een jaartje ouder of van verschillende culturen (soms mét hoofddoek).

Het overdadige gebruik van kleuren voor zomer 2022 wordt doorgetrokken naar het winterseizoen 2022-2023, met een hoofdrol voor groen en paars. Daarnaast gaan veel ontwerpers voor sets van (half)lange jurken met daaronder broeken in dezelfde stof. Ook jasjes en sweaters worden gedragen met de bijpassende broek. Verder zijn padded items niet te missen, niet alleen voor jassen, maar ook voor rokken en broeken. Verder zien we veel leur, army, plissé en hier en daar een dierenprint. Nog een trend die volgens de Deense ontwerpers weer helemaal back on track is: de broek mag weer in de laars worden. En dan liefst een wijde broek. Komende winter zullen we zien of deze trend ook voet aan de grond gaat krijgen in Nederland.

Beeld: Copenhagen Fashion Week

Baum und Pferdgarten

By Malene Birger

Day Birger et Mikkelsen

Ganni

Gestuz

Henrik Vibskov

Munthe

Rabens Saloner

Samsoe Samsoe

Stine Goya