TOP

WE Fashion sluit winkels in China

De Nederlandse modeketen WE Fashion stopt de licentie met de lokale partner in China. Hierdoor beschikt de modeketen niet langer over vestigingen in China.

In de zomer van 2010 sloot het Nederlandse WE Fashion een overeenkomst met het Chinese Uniquepai. Destijds liet de partner van WE in een persbericht weten dat het ervan overtuigd is dat de Noord-Europese stijl goed aansluit bij de Chinese wensen en behoeften. Toch is het partnerschap onlangs beëindigd en sluit WE de vestigingen in China.

Doel

In januari 2011 openden de eerste WE-winkels het Aziatische land. Het doel van de modeketen was om in vijf jaar ongeveer tweehonderd modewinkels te openen. Dit heeft WE nooit waar kunnen maken, want op het hoogtepunt had WE ruim twintig vestigingen in onder andere Beijing en Shanghai.

Gestrand

Een woordvoerder van het pr-bureau van WE Fashion vertelt aan Textilia dat het nog niet bekend is waarom de samenwerking is gestrand.

Vestigingen

WE Fashion heeft momenteel 250 vestingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Oostenrijk en Zwitserland.