TOP

Vrouwenmode: 5 trends gespot in Berlijn

Er vielen een aantal belangrijke trends op in vrouwenmode op de beurzen in Berlijn. Textilia's vrouwenmoderedacteur tipt er alvast vijf voor zomer 2017.

Sport

Sport blijft de mode beïnvloeden. Zelfs traditionele modemerken als Mac, Atelier Gardeur en Marc Cain brengen functionele sportitems die je tijdens en na het sporten aan kunt. We gaan de functionele sportlegging volgend jaar ook op straat terug zien.

Atelier Gardeur  Marc Cain2

Atelier Gardeur, Marc Cain

Jeans

Na een periode waarin denim een beetje in de schaduw stond, is in de vrouwenmodecollecties voor zomer 2017 opvallend veel denim te zien: voor broeken, rokken, jasjes en jurken. Het is vooral lichte denim, versierd met kleurige borduursels of met een allover print.

  Liu Jo Toni

Liu Jo, Toni

Rood-wit-blauw

Een belangrijk thema in veel collecties: rood-wit-blauw. De kleurcombinatie is commercieel en op verschillende manier te vertalen, vooral het Franse stijltje en de marinelook zijn populair. Overigens zijn de kleuren rood, wit en blauw afzonderlijk ook belangrijke kleuren.

Aaiko2  Mosh Mosh

Aaiko, Mos Mosh

Strepen

De streep is hot. Vooral de lichtblauw met wit gestreepte blouse is een musthave. Verder zien we de Bretonse streep (passend in het Franse rood-wit-blauwe thema) en de gekleurde jaren negentig streep op strakke, ribgebreide truitjes en jurkjes. Ook blauw-wit gestreepte denim is weer terug in beeld.

Marc Aurel Summum Woman

Marc Aurel, Summum Woman

Vogels

Een opvallende eyecatcher is de vogel: hij komt op allerlei manieren terug in prints. We zien hem vooral geborduurd op glimmende gekleurde bomberjasjes, vaak in een Oosters sfeertje met bladeren en bloemen.  

Set Soaked in Luxury

Set, Soaked in Luxury

Houd de site en de printeditie van Textilia de komende weken in de gaten voor uitgebreide trendverslagen en interviews met nieuwe merken voor zomer 2017.