TOP

Voormalig voorzitter Modint Harry van Dalfsen overleden

Voormalig Modint-voorzitter Harry van Dalfsen is plotseling overleden. Hij is 72 jaar oud geworden.

Foto: Unsplash

Harry van Dalfsen was van 1996 tot en met 2007 voorzitter van Modint. Zijn overlijden is bekendgemaakt door gordijnspecialist Vadain. Van Dalfsen werd 18 oktober opgenomen in een ziekenhuis in Portugal met een ontsteking in de heup. Zeer waarschijnlijk heeft een agressieve bacterie bloedvergiftiging en orgaanfalen veroorzaakt. Hij is diezelfde avond overleden, schrijft Vadain.

Fusie

Van Dalfsen richtte bijna 50 jaar geleden het familiebedrijf Venture Group op. Hij stond aan de wieg van de bedrijven Vadain, VConsyst, VD&P en V-Access. In 2000 was hij met een andere oud-voorzitter van Modint Han Bekke, een van de drijvende krachten achter de fusie van Fenecon en NKC (Nederlandse Kleding Conventie) waaruit Modint voortkomt. Tussen 2005 en 2007 werden de tapijtbranche (VNTF), textielbranche (VTN) en interieurbranche (INT) bij Modint geïntegreerd.

President

Van Dalfsen vervulde diverse voorzitters- en bestuursfuncties. Naast voorzitter van Modint was hij sinds 2010 president van de International Apparel Federation (IAF). Hiervoor is hij benoemd als Officier in de Orde van Oranje Nassau. Van Dalfsen was tevens oprichter en drijvende kracht van de Stichting Sampark, die zich richt op educatie aan kinderen en jong volwassenen in India.