TOP

Harry van Dalfsen nieuwe voorzitter IAF

De Nederlander Harry van Dalfsen, oud-voorzitter van MODINT, is tijdens de 26ste conferentie van de International Apparel Federation (IAF) in Hong Kong benoemd tot nieuwe voorzitter van de IAF.

Harry van Dalfsen neemt de plek over van de vorige voorzitter, de Griekse Vassilis Masselos. “We willen de IAF versterken door het bieden van meer toegevoegde waarde, maar ook door het werven van nieuwe leden”, laat de Nederlander tijdens de conferentie weten.

Meer service
Naast het bieden van meer toegevoegde waarde wil de nieuwe voorzitter de IAF ook versterken door meer service te bieden. Bijvoorbeeld op het gebied van marktinformatie, handelpolitiek en creditmanagement. De kersverse aanwinst ondernam tijdens de conferentie meteen actie door onder andere afspraken te maken met de IAF-commissies educatie, techniek en cultuur. Van Dalfsen liet in Hong Kong ook weten dat hij de kansen wil onderzoeken op het gebied van samenwerking met de textiel- en schoenenindustrie. Hij gaf aan dat hij daarbij gebruik wil maken van zijn ervaring binnen MODINT. Van Dalfsen was tot 2007voorzitter van deze ondernemingsorganisatie voor mode, interieur, tapijt en textiel.

International Apparel Federation
De IAF is een wereldwijd kennisnetwerk met leden in meer dan veertig landen. De organisatie verzamelt en verspreidt statistische en benchmarkinformatie over ontwikkelingen op het gebied van design, productie, distributie, inkoop, handel en technologie voor de mode-industrie.