TOP

Krakatau lanceert jas met Don Diablo, Omoda test compleet assortiment in fysieke winkel, samenwerking Mac en Rob Schreuder stopt

Krakatau lanceert jas met Don Diablo, Omoda test complete collectie in de winkel en de samenwerking tussen Mac en het agentuur van Rob Schreuder stopt. Dat en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 24 oktober.

Foto: Omoda

Eind aan samenwerking Mac en Rob Schreuder

De samenwerking tussen Rob Schreuder Modeagenturen BV en Mac Mode GmbH &Co Kg gaat stoppen. Dat meldt Rob Schreuder in een verklaring. De partijen hebben 34 jaar samengewerkt. “Met veel plezier en we hebben veel van elkaar geleerd”, schrijft hij. Waarom de twee partijen uit elkaar gaan, is niet bekend gemaakt.

Schreuder blijft tot eind dit jaar actief voor het merk. Met ingang van 1 januari 2023 neemt de Focus Fashion Group in Amsterdam Mac over. Vanuit de showroom in het World Fashion Centre vertegenwoordigen zij al de merken Swing, Emotions en Milestone.

Omoda test fysieke winkel met compleet aanbod

Nederlandse retailer Omoda heeft een fysieke testlocatie geopend voor de complete vrouwenmodecollectie schoenen, tassen, accessoires en kleding. De winkel is gevestigd in het pand dat de retailer had in Amsterdam. De feestelijke opening is op 29 oktober, de winkel is wel al op 14 oktober opengegaan, zo staat in een persbericht. Het gaat om een test. Afhankelijk van de resultaten, worden er mogelijk meer Omoda-winkels omgetoverd tot modewinkels voor mannen, vrouwen of kinderen.

Totnogtoe werd de kledingcollectie uitsluitend verkocht in de onlineshop en bij House of Fred by Omoda in Utrecht. Omoda is van origine een schoenenwinkelier, maar biedt sinds augustus 2021 een volwaardig assortiment aan met naast schoenen, tassen en accessoires, ook kleding voor mannen, vrouwen en kinderen. De retailer heeft 34 fysieke winkels.

Krakatau lanceert jas met Don Diablo

Jassenspecialist Krakatau en de Amsterdamse artiest Don Diablo hebben samen een jas uitgebracht. In een persbericht laat het label weten dat ze net in het laatste stadium zaten van de ontwikkeling van een jas geïnspireerd op de ruimte, toen Don Diablo contact met ze opnam.

“Met Don zijn passie voor de toekomst, vielen alle puzzelstukken op hun plaats.” Het model verwijst naar de uitrusting van astronauten. Het futuristische ontwerp is bewerkt met een milieuvriendelijke PFC-vrije, waterafstotende coating. Het heeft omgekeerde ritsen, negen smart-pockets, een windproof knoopsluiting met magnetische sluiting, een opplooibare kap en reflectieve details. [ Tekst loopt door onder de foto’s. ]

Oud-voorzitter Modint Van Dalfsen overleden

Voormalig Modint-voorzitter Harry van Dalfsen is plotseling overleden. Hij is 72 jaar oud geworden, meldt gordijnspecialist Vadain in een memoriam op de website. Van Dalfsen werd 18 oktober opgenomen in een ziekenhuis in Portugal met een ontsteking in de heup. Zeer waarschijnlijk heeft een agressieve bacterie bloedvergiftiging en orgaanfalen veroorzaakt. Hij is diezelfde avond overleden, schrijft Vadain.

Van Dalfsen richtte bijna 50 jaar geleden het familiebedrijf Venture Group op. Hij stond aan de wieg van de bedrijven Vadain, VConsyst, VD&P en V-Access. In 2000 was de ondernemer met een ander voormalig voorzitter van Modint Han Bekke, een van de drijvende krachten achter de fusie van Fenecon en NKC (Nederlandse Kleding Conventie) en waaruit Modint voortkomt. Naast voorzitter van Modint was Van Dalfsen sinds 2010 president van de International Apparel Federation (IAF). Hiervoor is hij benoemd als Officier in de Orde van Oranje Nassau.

Voor in de agenda: beursdata Modefabiek en Pitti Uomo

Pitti Immagine Uomo en Modefabriek hebben de data bekendgemaakt voor de komende winterbeurzen. De mannenmodebeurs beleeft editie 103 van 10 tot en met 13 januari 2023 op de oude , vertrouwde beursterrein Fortezza da Basso in Florence. Het programma en deelnemers worden in de komende weken bekendgemaakt.

Modefabriek vindt plaats op 22 en 23 januari 2023. De eerste 200 merken hebben al een stand geboekt, aldus de organisatie in een persbericht, waaronder Inwear, MSCH Copenhagen, Berenice, Sissel Edelbo, Second Female, Penn & Ink, MbyM, Hackett, Cavallaro Napol en Blue Industry. Nieuw op de beurs is het trendforum met trends op gebied van kleuren, silhouetten, materialen, prints, vormen en must haves voor het komende seizoen.