TOP

Vies ondergoed terug in de winkel

Het Amerikaanse televisieprogramma Today deed in maart een onsmakelijke ontdekking: winkels als Victoria's Secret en Gap hingen gedragen ondergoed ongewassen terug in de kledingrekken. Een tweede undercoveractie laat zien dat ze hun lesje hebben geleerd.

In maart bracht Today herkenningsstrippen aan in gedragen ondergoed van Victoria’s Secret, Bloomingdales, Macy’s, Gap en Nordstron. Na enkele minuten hing het ondergoed gewoon weer in de kledingrekken.

Bekentenis
Een medewerkster van Victoria’s Secret deed in het televisieprogramma een opmerkelijke bekentenis: “er zit duidelijk een bepaalde lucht aan sommige slips als we ze terugnemen. Deze laten we een nacht hangen zodat de geur wegtrekt en vervolgens hangen we het ondergoed de volgende dag weer terug in de winkel.”

Beleid winkels aangepast
Na de ontdekking van het undercoverteam is het beleid van de vijf winkels direct aangepast. Gebruikt ondergoed zonder prijskaartje of hygiënestrip mag niet meer teruggehangen worden in de winkel. Today vond dit wel een tweede onderzoekje waard. Na hun tweede check slaagden alle winkels met vlag en wimpel: het gebruikte ondergoed werd door de geteste winkels niet terug in de rekken gehangen.

Andere winkelketens
Ook andere winkelketens waren dit keer aan de beurt en sommige retailers vielen door de mand. Cassieres van Walmart en Marshalls namen het gedragen ondergoed in ontvangst en haalden enkele minuten later een alarmlabel en prijskaartje door het gedragen product en een paar tellen later hing het ondergoed tussen de andere slips. Beide winkels reageren na het zien van de beelden ontzet op het handelen van de werknemers en vinden dit onacceptabel.

Nieuwsgierig naar de undercoveractie van het televisieprogramma? Kijk het item hieronder.